Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pilvien paino kertoo kahden kirjailijan surullisesta kohtalosta nukketeatterin keinoin – vain aikuisille!

Jaa

TeatteriQo tuo ensi-iltaesityksensä Pilvien paino kulttuurikeskus Caisaan torstaina 15.10.2020. Nykynukketeatterinäytelmä kertoo Elvi Sinervosta ja Irène Némirovskysta, kahdesta kirjailijasta, jotka jäivät Euroopan historian vyöryjen alle.

Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo
Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo

Irène Némirovsky oli ukrainan-venäläinen, nuorena perheensä kanssa Ranskaan emigroitunut juutalainen kirjailija. Tunnustettu kirjailija koki täydellisen hylkäämisen Vichyn Ranskassa. Eristettynä elämisen jälkeen Irène Némirovsky joutui keskitysleirille ja hän menehtyi Auschwitzissa vuonna 1942. Suomalainen Elvi Sinervo oli vasemmistolainen työläiskirjailija, Kiilan jäsen, joka tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen jatkosodan aikana 1941–1944 mielipiteidensä vuoksi.

Esitys pureutuu kahden kirjailijan elämäntarinaan niiltä osin, joissa ne yhtyvät. Kirjailijan työ, äitiys, sodan ja kuoleman läsnäolo sekä kirjoittamisen voima ja pakko poikkeusoloissa ovat teemoja, jotka kulkevat sekä Némirovskyn että Sinervon elämässä. Pilvien paino yhdistää tapahtumia kirjailijoiden elämänhistoriasta sekä heidän tekstiensä kuvaamasta maailmasta.

Pilvien painossa Irene ja Elvi kohtaavat kahden nukketeatteritaiteilijan teoksessa, joka rakentuu tositapahtumien ja kuvitellun risteykseen. Irenen ja Elvin kokemusten myötä kuljetaan 1930-luvun painostavan tunnelman läpi kohti Euroopan raunioita. Näyttämöllä nukkejen kanssa Perrine Ferrafiat ja Mila Nirhamo. Nuket ovat Laura Hallantien käsialaa ja ohjauksesta ovat vastanneet Mila Nirhamo ja Johanna Latvala

TeatteriQo on suomalais-ranskalainen esittävän taiteen ryhmä, jonka esitykset ovat poeettis-poliittista nykynukketeatteria.

Käsikirjoitus, ohjaus, lavastus: Mila Nirhamo
Äänisuunnittelu: Perrine Ferrafiat
Nukenrakennus: Laura Hallantie
Apulaisohjaus: Johanna Latvala
Työryhmän assistentti: Maria-Elina Koivula
Näyttämöllä: Perrine Ferrafiat ja Mila Nirhamo

Ikäsuositus: 15+
Visuaalista esitystä pystyy seuraamaan sekä suomen- että ranskan- ja venäjänkielellä. 

Ensi-ilta Helsingissä, Caisassa to 15.10.2020 klo 19
muut esitykset Caisassa: pe 16.10. klo 19, la 17.10. klo 19, su 18.10. klo 15

Liput: 10/6 €

Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki

www.caisa.fi

----------------------------------------

Hyvä toimittaja, tervetuloa ensi-iltaan! Saat pressiliput Caisasta kulttuurituottaja Jaana Lindmanilta, jaana.lindman@hel.fi

Jos ensi-illan ajankohta ei sinulle käy, voit varata pressilippusi myös johonkin toiseen esitykseen.

Myös lisätietoa ja haastattelupyyntöjä voi kysyä Jaana Lindmanilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Jaana Lindman
050 551 3355, jaana.lindman@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Kulttuurikeskus Caisa

Projektisuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo
Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo
Lataa
Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo
Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo
Lataa
Kuva harjoituksista. Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo
Kuva harjoituksista. Pilvien paino. Kuva: TeatteriQo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on nyt Kaikukadulla!

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki panostaa kaupunkilaisten arkiliikkumiseen enemmän kuin koskaan29.10.2020 11:30:00 EETTiedote

Helsinki haluaa lisätä kaikenikäisten kaupunkilaisten arki- ja hyötyliikkumista. Muutostarve liikkumisen lisäämiseksi on valtava ja maailmanlaajuisesti tunnistettu, mutta ratkaisua liikkumattomuuteen on haettu kapeasti liikuntaharrastuksista. Todellisuudessa vapaa-ajan liikunta on osin jopa yleistynyt, mutta yhä harvempi kaupunkilainen liikkuu riittävästi. Helsinki on nostanut liikkumisen kaupunkistrategiansa kärkihankkeeksi ja käynnistänyt konkreettisia liikkumiseen kannustavia toimenpiteitä neuvoloissa, kotihoidossa, työpaikoilla, päiväkodeissa, kouluissa ja kaupunkiympäristön suunnittelussa. Torstaina 29.10. kaupunki julkistaa kansainvälisestikin ainutlaatuisen Liikkumisvahdin, joka tuo näkyville liikkumisen lisäämiseksi tähtäävän toiminnan ja kaupunkilaisten liikkumisen määrän. Jatkossa Liikkumisvahti auttaa tunnistamaan teot, jotka vaikuttavat liikkumiseen parhaiten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme