Vetter Communications Oy

Pinja ostaa tiedolla johtamiseen erikoistuneen Oiwan

Jaa
Ohjelmistoyhtiö Pinja ostaa Oiwa Solutions Oy:n, joka on erikoistunut tiedolla johtamisen palveluihin. Kaupan myötä Pinjan palvelutarjonta laajenee muun muassa ennakoivaan analytiikkaan, ja yhtiö avaa uusia työpaikkoja Seinäjoen ja Vaasan alueille.
Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa
Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa

- Tiedolla johtamisen ratkaisut, esimerkiksi koneoppimisen hyödyntäminen ja ennakoiva analytiikka, ovat asiakkaillemme digitalisaation seuraava iso askel. Oiwa-yrityskauppa vahvistaa osaamistamme ja voimme tarjota kokonaan uusia palveluja asiakkaillemme. Palveluvalikoimamme täydentyy esimerkiksi ennakoivan analytiikan toimialakohtaisilla ratkaisuilla, joilla voidaan parantaa varastokierron nopeutta ja optimoida tuotantolinjojen tehokkuutta. Oiwalla on vahvaa erikoisosaamista tiedolla johtamisen käytäntöjen sovittamisesta asiakasyritysten johtamiseen läpi organisaation, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen tehdystä yrityskaupasta.

Uusia työpaikkoja

Oiwa Solutions Oy tarjoaa tiedolla johtamisen ratkaisuja yhdistämällä tietovarastointia, raportointia, data-analytiikka ja niiden toimialakohtaisia sovituksia. Oiwan liikevaihto vuonna 2021 oli 2,1 M€ ja yhtiön palveluksessa on 25 henkeä Seinäjoella ja Jyväskylässä.  

- Siirtyminen osaksi Pinjaa kehittää nykyistä toimintaamme ja avaa myös kokonaan uusia mahdollisuuksia. Voimme palvella asiakkaita entistä laajemmalla palveluvalikoimalla, tarjota heille uusia ideoita ja osaajillemme kehitysmahdollisuuksia, kertoo Oiwan toimitusjohtaja Hanna Salonen.

Kaupan myötä Pinjan toiminta laajenee uudelle talousalueelle. Yhtiöllä on entuudestaan toimipaikkoja Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella, Espoossa, Kuopiossa ja Mikkelissä. Yhtiö hakee jatkossa avoinna oleviin työpaikkoihin osaajia paitsi Seinäjoelle, myös laajemmin alueelle. Yhtiö tähtää tulevina vuosina noin sadan uuden työpaikan avaamiseen alueelle.

- Avaamme uusia työpaikkoja useille yhtiömme osaamisalueille, kuten tiedolla johtamiseen ja ohjelmistokehitykseen. Voimme hakea osaajia alueelta laajasti, sillä merkittävä osa henkilöstöstämme työskentelee kokonaan tai osa-aikaisesti etätöissä. Uskomme, että Seinäjoella ja Vaasassa on paljon mahdollisuuksia niin osaajissa kuin asiakaskunnassa, jatkaa Veli-Matti Nurminen.

Pinja – kasvua ja kansainvälistymistä teollisuuden uudistamisesta ja digitalisaatiosta

Pinjasta on kasvanut merkittävä toimija teollisuuden uudistajana ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana. Yhtiön ennustettu pro forma -liikevaihto vuodelle 2022 on noin 52 miljoonaa euroa. Pinjalla on yrityskaupan jälkeen töissä yli 500 asiantuntijaa. Yhtiö on kasvanut nopeasti merkittäväksi toimijaksi teollisuuden digitalisaation ja digitaalisen yhteiskunnan rakentajana. Pinja on markkina-alueensa johtava SaaS-ohjelmistoratkaisujen tarjoaja muun muassa metsäteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa, kiertotaloudessa, bioenergiatoimialalla ja katsastusliiketoiminnassa.

Pinja lyhyesti:

Pinja on kumppanisi digitalisaatioon ja tiedolla johtamiseen. Asiakkaamme ovat teollisuuden sekä digitaalisen yhteiskunnan toimijoita, jotka haluavat hyödyntää digitalisaatiota, ohjelmistoja, analytiikkaa ja uusia liiketoimintamalleja kilpailijoitaan nopeammin ja tehokkaammin. Olemme vastuullinen toimija. Tehostamalla asiakkaidemme toimintaa autamme heitä kestävämpään liiketoimintaan maailmassa, joka tarvitsee vastuullisia ratkaisuja nyt enemmän kuin koskaan. 

Pinja työllistää yli 500 IT-alan asiantuntijaa, jotka palvelevat johtavia suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita 30 maassa. Kasvamme voimakkaasti ja liikevaihtomme vuonna 2022 on noin 52 miljoonaa euroa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja yrityskaupasta antavat:

Veli-Matti Nurminen
CEO Pinja Group Oy
veli-matti.nurminen@pinja.com
+358 50 385 9911

Hanna Salonen
Toimitusjohtaja Oiwa Solutions Oy
hanna.salonen@oiwasolutions.fi
+358 44 480 6619

Kuvat

Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa
Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa
Lataa
Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa
Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa
Lataa
Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa
Oiwa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Salonen. Kuva: Oiwa
Lataa
Pinja Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen. Kuva: Pinja
Pinja Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen. Kuva: Pinja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vetter Communications Oy
Vetter Communications Oy
Kuninkaankatu 30 A, 2. krs
33200 TAMPERE

http://www.vetter.fi

Vetter Communications Oy on tamperelainen viestintätoimisto, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluja yritysmaailman viestintä- ja mediatiedotustarpeisiin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi. 


Yhtiö osallistuu monipuolisesti myös operatiiviseen toimintaan asiakkaidensa kansainvälisissä suhteissa, ja viestintää hoidetaan luonnollisena osana asiakkaiden myyntiprosessia.

Asiakkaina on liike-elämän toimijoita monelta eri sektorilta, muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä IT-taloja, tekniikan ja teollisuuden toimijoita, asianajotoimistoja, ilmailualan edustajia sekä kulttuurialan toimijoita.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vetter Communications Oy

Suomen laajin juridiikan alan työelämätutkimus pureutuu juristien vaihtuvuuteen ja palkka-avoimuuteen21.2.2023 09:45:00 EET | Tiedote

Juridiikan alan laajin suomalainen työelämätutkimus paljastaa, että 70 % vastanneista juristeista harkitsee työpaikan vaihtamista. Myös juristien palkat osoittautuivat tuoreessa tutkimuksessa merkittäväksi aiheeksi, sillä peräti 94 % vastanneista toivoo työnantajilta avoimempaa palkkaviestintää rekrytoinnissa, ja sitä, että jo työpaikkailmoituksessa kerrottaisiin tehtävän palkkahaitari.

Yhteispohjoismaalainen työelämätutkimus nostaa esiin Suomen vahvuudet työmarkkinoilla – palkankorotusten osalta Suomi muita heikompi20.6.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Työvoimanhallinnan markkinajohtaja Quinyx on julkaissut vuosittaisen Vuorotyöläisten arki -tutkimuksensa, jossa tarkasteltiin myös suomalaisen vuorotyöarjen motivaatiotekijöitä. Tutkimuksessa Suomi sijoittui kärkeen työelämän joustavuudessa, mutta silti joka toinen vuorotyöläisistä aikoo irtisanoutua seuraavan kahden vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme