Myllyn Paras Finland Oy

Piparinleivonnan suomenmestaruudet ratkotaan lauantaina – tässä ovat finalistit

Jaa

Suomen parhaat piparileipurit kisaavat jännittävässä finaalissa lauantaina 27. marraskuuta. Osallistujat leipovat yhtä aikaa muun muassa Vantaalla, Joensuussa, Oulussa ja Kuusamossa.

Tänä vuonna Piparinleivonnan SM-kilpailuun tuli paljon upeita teoksia. Finaaliin menivät muun muassa Piia Hjelt teoksellaan Unicorn Castle (vas.), Anniina Hyvärinen teoksellaan Piparikartano ja Veera Vuorentausta teoksellaan Kelkkamäki.
Tänä vuonna Piparinleivonnan SM-kilpailuun tuli paljon upeita teoksia. Finaaliin menivät muun muassa Piia Hjelt teoksellaan Unicorn Castle (vas.), Anniina Hyvärinen teoksellaan Piparikartano ja Veera Vuorentausta teoksellaan Kelkkamäki.

Virtuaalisesti järjestettävässä finaalissa kisaajat leipovat kotikeittiöissään, ja tuomaristo seuraa heidän työskentelyään etäyhteyksin. Kilpailijoilla on kaksi tuntia aikaa tehdä upea ja kekseliäs pipariluomus ja häikäistä leivontataidoillaan. Raaka-aineena on Myllyn Parhaan valmistama Laktoositon Piparitaikina, joka on virallinen kisataikina. 

SM-kilpailun finaaliin valittiin yleisöäänten ja Myllyn Parhaan raadin äänten perusteella yhteensä kymmenen kilpailijaa eri puolilta Suomea. Kaiken kaikkiaan kilpailutöitä lähetettiin Myllyn Parhaan verkkosivuille yli sata. Yleisöääniä annettiin yhteensä lähes 9000.

“Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin ilahduttavan paljon upeita ja mielikuvituksellisia töitä. Finalistien valinta kaikkien teosten joukosta ei ollut tälläkään kertaa helppoa. Tämän vuoden kilpailutöissä korostui etenkin erilaiset ikkunalliset pipariluomukset tunnelmallisine valokoristeineen. Finalistien valinnassa painotettiin erityisesti piparitaikinan taidokasta käsittelyä”, sanoo Myllyn Parhaan tuotekehittäjä Riikka Aarniola.

Suomen taitavimmat piparileipurit kisaavat paremmuudestaan sekä nuorten (15–20-v.) että aikuisten sarjoissa, joista kummastakin valitaan voittaja. Koska molempien sarjojen voittajat saavat kunnian käyttää luovuuttaan ja kehitellä vuoden ajan inspiroivia sisältöjä #Someleipureina Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanaviin, kilpailuteosten lisäksi raati kiinnitti tänä vuonna huomiota myös kisaajien somekanaviin.

“Someleipurit ovat merkittävässä roolissa luomassa inspiroivia reseptisisältöjä ja kannustavat ihmisiä osallistumaan erilaisiin leivontahaasteisiin, joihin jokaisen on helppo lähteä mukaan. Someleipurit onkin muotoutunut  omaksi tunnistettavaksi yhteisökseen sosiaalisessa mediassa”, sanoo Myllyn Parhaan markkinointipäällikkö Mona Turpeinen.

Piparinleivonnan SM-finaalia ovat tuomaroimassa Myllyn Parhaan kehitysjohtaja ja kondiittorimestari Iiro Heinonen, suosittua leivontaan ja ruoanlaittoon keskittyvää Hellapoliisi-sivustoa ylläpitävä Kati Jaakonen sekä viime vuoden Piparinleivonnan SM-kisojen nuorten sarjan voittaja ja vuoden 2021 Myllyn Parhaan someseuraajia leipomuksillaan innostanut #Someleipuri Maija Vuonokari

Suomen johtava pipari- ja torttutaikinan valmistaja Myllyn Paras järjestää perinteikkään Piparinleivonnan SM-kisan nyt jo 11. kerran.

Nuorten sarjan finalistit:

Veera Vuorentausta, Lempäälä
Ella Pärssinen, Söderkulla
Eveliina Huikkala, Kauvatsa
Milla Taival, Kuusamo
Anniina Hyvärinen, Joensuu

Aikuisten sarjan finalistit:

Piia Hjelt
, Vantaa
Elina Kujala, Oulu
Emma Oinonen, Lieksa
Kati Lehto, Kangasala
Riitta Wuorio-Bäck, Kemiö

Kuvat kaikkien finalistien kilpailutöistä voi ladata täältä

Virtuaalista kutkuttavan jännittävää finaalia voi seurata 27.11. kello 9.30 alkaen Myllyn Parhaan Facebookissa tämän linkin kautta. Nuorten sarja alkaa noin kello 9.35 ja aikuisten sarja noin kello 12.45.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anniina Nissinen
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Tänä vuonna Piparinleivonnan SM-kilpailuun tuli paljon upeita teoksia. Finaaliin menivät muun muassa Piia Hjelt teoksellaan Unicorn Castle (vas.), Anniina Hyvärinen teoksellaan Piparikartano ja Veera Vuorentausta teoksellaan Kelkkamäki.
Tänä vuonna Piparinleivonnan SM-kilpailuun tuli paljon upeita teoksia. Finaaliin menivät muun muassa Piia Hjelt teoksellaan Unicorn Castle (vas.), Anniina Hyvärinen teoksellaan Piparikartano ja Veera Vuorentausta teoksellaan Kelkkamäki.
Lataa
Piia Hjeltin Unicorn Castle.
Piia Hjeltin Unicorn Castle.
Lataa
Anniina Hyvärisen Piparikartano.
Anniina Hyvärisen Piparikartano.
Lataa
Veera Vuorentaustan Kelkkamäki.
Veera Vuorentaustan Kelkkamäki.
Lataa
Helsinkiläinen Lauri Kesäniemi finaalitaistossa vuonna 2020. Kuva: Samuli Salo
Helsinkiläinen Lauri Kesäniemi finaalitaistossa vuonna 2020. Kuva: Samuli Salo
Lataa
Helsinkiläinen Erika Koskela finaalissa vuonna 2020. Kuva: Samuli Salo
Helsinkiläinen Erika Koskela finaalissa vuonna 2020. Kuva: Samuli Salo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Myllyn Paras Finland Oy
PL 5
05801 Hyvinkää

https://www.myllynparas.fi

Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme