Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaa sai uusia luonnonsuojelualueita 428 hehtaaria METSO-rahoituksella

Jaa

Viime vuonna Pirkanmaalle perustettiin yhteensä 428 hehtaaria uusia, pysyviä luonnonsuojelualueita METSO-ohjelmalla.

METSO-suojelukohteiksi käyvät monenlaiset metsät ja elinympäristöt, kuten vesistöjen lähimetsät. Kuva: Jyri Pääkkönen
METSO-suojelukohteiksi käyvät monenlaiset metsät ja elinympäristöt, kuten vesistöjen lähimetsät. Kuva: Jyri Pääkkönen

Metsänomistajat tarjosivat viime vuonna ahkerasti metsiään suojeltavaksi. Näitä yksityisiä suojelualueita perustettiin 38 kappaletta, ja niiden yhteispinta-ala on noin 344 hehtaaria.

Lisäksi suojelutarkoitukseen valtion omistukseen hankittiin noin 84 hehtaaria. Kaikkiaan METSO-ohjelmalla suojeltiin metsiä Pirkanmaalla viime vuonna 428 hehtaaria.

Korvauksia 2,2 miljoonaa euroa

Viime vuonna Pirkanmaan ELY-keskus maksoi suojelukorvauksia noin 2,2 miljoonaa euroa METSO-ohjelmaan liittyen.

METSO-ohjelma on vapaaehtoisuuteen perustuva toimintaohjelma, jonka kautta metsänomistajat saavat korvausta suojeltavasta metsästään.

Lisää suojelukohteita kaivataan

Viime vuonna uusia kohteita saatiin METSO-suojeluun lähes kaikkialta Pirkanmaan kunnista, joten maanomistajat ympäri Pirkanmaata ovat olleet aktiivisia luonnon monimuotoisuuden säilyttäjiä.

"Lisää kohteita suojeluun kaivataan edelleen. Tietoa metsiensuojelusta löytää www.metsonpolku.fi -sivustolta tai voi olla yhteydessä suoraan ELY-keskukseen. Myös metsäkeskuksen, metsänhoitoyhdistysten ja metsäyhtiöiden kautta voi esittää kohteita suojeltavaksi", kertoo ylitarkastaja Auli Suvanto Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Lisäksi suojelun piiriin saatiin suoalueita noin 150 hehtaaria Helmi-elinympäristöohjelman avulla sekä vanhoja suojeluohjelmia toteutettiin noin 11 hehtaaria. Laajin, noin 130 hehtaarin suoalue Virtain Matolamminnevasta, hankittiin Vapolta.

METSO-ohjelmalla on suojeltu Pirkanmaalla noin 4000 hehtaaria metsää. Tavoitteena maakunnassa on saada vuoteen 2025 mennessä suojeltua kaikkiaan reilut 7000 hehtaaria.

Lue lisää METSO-ohjelmasta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Auli Suvanto, ylitarkastaja, luontoyksikkö, p. 0295 036 388
Jyri Pääkkönen, ylitarkastaja, luontoyksikkö, p. 0295 036 088

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

METSO-suojelukohteiksi käyvät monenlaiset metsät ja elinympäristöt, kuten vesistöjen lähimetsät. Kuva: Jyri Pääkkönen
METSO-suojelukohteiksi käyvät monenlaiset metsät ja elinympäristöt, kuten vesistöjen lähimetsät. Kuva: Jyri Pääkkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Maskipakko myös Pirkanmaan ELY-keskuksen joukkoliikenteeseen1.4.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on linjannut, että maskipakko tulee myös ELY-keskuksen hankkimaan Pirkanmaan seudulliseen joukkoliikenteeseen 6.4.2021 alkaen. Tampereen kaupunkiseudun NYSSE-liikenteessä maskipakko on jo käytössä. Laajentamalla käytäntö nyt myös Pirkanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen seudulliseen joukkoliikenteeseen koronavirustartuntojen leviämistä maakunnassa pyritään estämään entistä tehokkaammin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme