Tampereen ammattikorkeakoulu

Pirkanmaalaiset pk-yritykset saavat hankkeesta apua kiertotalouden haasteisiin: digitaalinen materiaalitori aktivoi jätteiden ja sivuvirtojen kiertoa Tampereella, Virroilla ja Sastamalassa

Jaa

Pirkanmaan teolliset symbioosit (PITS) -hanke järjestää yhdessä Circwaste-hankkeen ja Motiva Oy:n kanssa Pirkanmaan alueen yrityksille työpajan, jossa aktivoidaan jäte- ja sivuvirtamateriaalien tehokasta kiertoa Materiaalitori*-palvelun avulla.

PITS-hanke järjestää yhteensä kuusi työpajaa, joiden tavoitteena on saada Pirkanmaan alueen materiaalivirrat tehokkaaseen käyttöön, auttaa uusien teollisten symbioosien muodostumista ja olemassa olevien tehostumista. Hankkeessa hyödynnetään alueellisen tutkimus– ja innovaatiotoiminnan vahvuuksia.

Hankkeen kolmannessa "Materiaalivirrat rahaksi" -työpajassa yritykset oppivat tunnistamaan organisaatioidensa mahdolliset hukkaresurssit ja saavat käytännön tukea Materiaalitorin käyttöönottoon ja hyödyntämiseen. Tuloksena yritysten jätekustannukset pienenevät ja luonnonvaroja säästyy. Halutessaan yritykset pääsevät myös tapaamaan kasvokkain muita alueen yrityksiä ja verkostoitumaan.
 
Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 24.11.2021 klo 12–14 samanaikaisena toteutuksena Tampereella (paikka ilmoitetaan myöhemmin), Sastamalassa suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa ja Virroilla nuorisokeskus Marttisissa sekä verkkotapahtumana Zoomissa.

Tapahtuma on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat luoda lisäarvoa resurssien käyttöä tehostamalla – siis esimerkiksi hyödyntää omassa toiminnassaan jonkun muun organisaation tuottamaa sivuvirtaa tai saada tuloja myymällä omia sivuvirtojaan toiselle yritykselle.

PITS-hanke tukee pk-yrityksiä kiertotalousratkaisujen kehittämisessä

Kiertotalouden tavoitteena on siirtymä lineaaritaloudesta kohti ilmastoneutraalia, luonnon kantokykyä edistävää, resurssitehokasta ja kilpailukykyistä taloutta. Erityisesti pk-yritykset tarvitsevat tukea kiertotalouden ratkaisujen kehittämisessä. Hankkeen tarkoituksena on vastata siihen tarpeeseen.

Hanke keskittyy erityisesti paperi- ja pakkausteollisuuteen (metsäteollisuus), rakentamisen ja rakennetun ympäristön sekä elintarviketeollisuuden liiketoiminnan kasvun ja uuden kiertotaloutta edistävän palveluliiketoiminnan alkamisen tukemiseen. Kaikki yritykset alasta riippumatta ovat kuitenkin tervetulleita mukaan toimintaan ja tapahtumiin!

* Materiaalitori on digitaalinen kohtaamisalusta jätteiden ja sivuvirtojen tarjoajille ja hyödyntäjille

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Projektipäällikkö
Noora Markkanen
Tampereen ammattikorkeakoulu
noora.markkanen@tuni.fi
040 683 6310

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan 

Hankkeen verkkosivut

 


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin uudet opiskelijat on valittu, seuraava hakumahdollisuus avautuu vuoden vaihteessa26.11.2021 13:04:23 EET | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa vuoden alussa noin 600 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Kaikki syksyn yhteishaun hakijat ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä 14. joulukuuta saakka. Ammattikorkeakouluopintoihin on myös vaihtoehtoisia reittejä.

Teollisuusyritykset 5G-etumatkalle − korkeakoulujen hanke ratkoo teknologiahaasteita koneiden välisissä langattomissa yhteyksissä22.11.2021 07:30:00 EET | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) ja Tampereen yliopisto tuovat uusia ratkaisuja teollisuuden saataville. Nopeaa läpäisy- ja laskentakykyä tarjoavaa 5G-teknologiaa ja reaaliaikaista ohjausta voidaan hyödyntää valmistavassa teollisuudessa ja tuotannon automaatiossa. Pilotointiympäristönä toimivat TAMK FieldLab ja Tampereen yliopiston Cold Spray.

Roope Mäenpää ja Emmiina Lehtonen ovat Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumnit13.10.2021 14:25:09 EEST | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni 2021 -tittelit on myönnetty 13.10.2021 säveltäjä Roope Mäenpäälle ja ravintolakokki Emmiina Lehtoselle alumniviikon yhteydessä. Valinnan perusteena on heidän aktiivinen toimintansa alumnina Tampereen ammattikorkeakoulun arjessa, intohimoinen suhtautuminen omaan alaansa sekä jo nuorella iällä saavutettu menestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme