Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaalla ei havaittu sinileviä

Jaa

Valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikoilla Pirkanmaalla ei havaittu sinileviä viikolla 23.

Sinilevät ja siitepölyt voivat aiheuttaa myös hajuhaittoja 

Monet levät kuten kulta-, pii- ja sinilevät aiheuttavat veteen hajuhaittoja. Kultalevät viihtyvät suhteellisen puhtaissa ja viileissä järvivesissä ja saavat veden haisemaan kalalle. Sinilevät haisevat ummehtuneelle maalle tai jopa antibiooteille. Alkukesästä vedenpinnalla on runsaasti erityisesti männyn siitepölyä. Rannalle kasaantuessaan ja mädäntyessään siitepöly haisee pahalle.  

Järvivesi hieman keskimääräistä viileämpää 

Pintaveden lämpötilan mittaukset ovat käynnistyneet lähes koko Suomessa. Perjantaina 3.6. pintaveden lämpötila oli Etelä- ja Keski-Suomessa 11-14 asteen tuntumassa, Itä-Suomessa ja Kainuussa 9-14 asteen seutuvilla ja Lapissa 9-11 astetta. Kevojärvellä, Inarissa ja Pielisellä pintaveden lämpötila oli 2-3 astetta korkeampi kuin tavanomaisesti tähän aikaan, muilla asemilla laajalti ympäri Suomen pintaveden lämpötila oli keskimääräistä lukemaa 1-3 astetta viileämpää. 

Lisätietoja: 

Pirkanmaan ELY-keskus: ylitarkastaja Anu Peltonen, puh. 0295 036 367 anu.peltonen(at)ely-keskus.fi 

Järviwiki: 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme