Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaallakin siirrytään palveluasumisesta yhteisölliseen asumiseen - aluehallitus hyväksyi myös yhteistyösopimuksen kuntien ja maakuntaliiton kanssa

Jaa
Sosiaalihuoltolain muutosten vuoksi Pirkanmaallakin siirrytään palveluasumisesta yhteisöllisen asumisen järjestämiseen. Muutos voi vaikuttaa joidenkin tällä hetkellä palveluasumisen piirissä olevien asiakkaiden asumispaikkaan. Aluehallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessaan.

Uudenlainen yhteisöllinen asuminen tulee kyseeseen silloin, kun asiakas tarvitsee toimintakykynsä tueksi useita kotihoidon käyntejä päivässä mutta yöaikainen palvelutarve on vielä suhteellisen vähäistä. Asukas asuu käytännössä sosiaalihuoltolain mukaisessa asumisyksikössä vuokra-asunnossa ja on kotihoidon tai tukipalvelujen piirissä.

Hyvinvointialueen omassa toiminnassa on jo siirrytty yhteisöllisen asumisen tarjoamiseen. Kaikki aiemman lain mukaiset palveluasumisen ostopalvelutuottajat eivät kuitenkaan täytä uudenlaisen yhteisöllisen asumisen vaatimuksia. Vanhan lain mukaisen palveluasumisen sopimukset joudutaan irtisanomaan ja kilpailuttamaan uuden lain mukaisesti, joten joidenkin palveluasumisen asiakkaiden asumiseen voi tulla muutoksia. Muutos toteutetaan asiakkaiden palvelujen kannalta mahdollisimman joustavasti.

Palveluhankintoja lastensuojeluun ja lääkäripalveluihin

Aluehallitus hyväksyi myös lastensuojelun sijaishuollon laitoshoidon ja ammatillisen perhehoidon palveluihin hankintaesityksen mukaiset palveluntuottajat. Aluehallitus valitsi niin ikään psykiatrian ja vammaispalveluiden lääkäripalveluiden tuottajiksi hankintaesityksen mukaiset palveluntuottajat.

Yhteistyösopimus hyväksyttiin

Pirkanmaan aluehallitus hyväksyi maanantaina puitesopimuksen, jossa määritellään hyvinvointialueen, kuntien ja maakuntaliiton yhteisiä strategisia tavoitteita.

Yhteistyön strategisia tavoitteita ovat erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, työllistymisen tukeminen, kotoutumisen edistäminen, palveluiden, maankäytön, asuntotuotannon ja investointien ohjelmointi sekä yhteinen väestöennuste, sivistys- ja sote-palvelujen tiivis yhteistyö, tiedolla johtaminen, varautuminen ja valmiussuunnittelu, TKI-yhteistyö ja vaikuttaminen sekä järjestöyhteistyö.

Aluehallitus jätti pöydälle hoito- ja hoivaeettisen neuvottelukunnan kokoonpanon. Muut asiat hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallituksen 20.3. listalla väärinkäytösten ilmoituskanava sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen15.3.2023 17:59:44 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 20.3. klo 8.30. Asialistalla on muun muassa tietohallinnon muutosohjelma, väärinkäytösten ilmoituskanavan toimintaohje sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen ja ohjausryhmän asettaminen. Aluehallitus nimeää myös yhteistoimintaelimen työnantajaedustajat.

Tietohallinnon muutosohjelma lisää digiasiointimahdollisuuksia ja tukee ammattilaisten työtä15.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueella on valmistunut strategian toimeenpanoa tukeva tietohallinnon laaja muutosohjelma lähivuosille. Muutosohjelman toimenpiteillä kehitetään muun muassa hyvinvointialueen asukkaiden digitaalisia sosiaali- ja terveyspalveluja niin, että palvelujen saavutettavuus ja yhdenvertaisuus paranevat. Ammattilaisten työtä tuetaan muun muassa yhtenäistämällä asiakas- ja potilastietojärjestelmät ja tukemalla liikkuvaa työtä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme