Pirkanmaan liitto

Pirkanmaalle uusi robotiikan kokeiluympäristö (EU-hanke)

Jaa

Tavoitteena on saada yrityksille tärkeää strategista osaamista ja auttaa löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia yhteistyö- ja mobiilirobotiikasta, dynaamisesta ja oppivasta automaatiosta sekä niihin liittyvistä mittausratkaisuista.

Pirkanmaan yritysten kilpailukykyä halutaan edistää lisäämällä robotiikan sekä tuotantoautomaatioon ja konenäköön liittyvien teknologioiden käyttöönottoa yrityksissä.

Tavoitteena on saada yrityksille tärkeää strategista osaamista ja auttaa löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia muun muassa yhteistyö- ja mobiilirobotiikasta, dynaamisesta ja oppivasta automaatiosta sekä niihin liittyvistä mittausratkaisuista.

Hämeen ammattikorkeakoulun KESYtek – Kehittyneiden hyperkonnektiivisuustekniikoiden soveltaminen PK-yritysten käyttöön -hankkeessa kartoitetaan ja jaetaan kohteena oleville pk-yrityksille tietoa uusista mittaus-, automaatio- ja analytiikkaratkaisusta sekä robotiikasta.

Lisäksi tuotetaan tietoa ja työvälineitä ja menetelmiä yritysten osaamisen arviointiin ja kehittämiseen. Hankkeen pääkohteena on valmistava teollisuus ja sen tuotannolliset yksiköt.

Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävässä hankkeessa tehdään kumppaniyritysten kanssa esimerkiksi simulointiympäristössä toteutettavia analyysejä sekä yritysympäristöissä toteutettavia käytännön kokeiluja. HAMKin tiloihin toteutettavassa robotiikan kokeiluympäristössä toteutetaan sekä yleisiä että yrityskohtaisia demonstraatioita. Lisäksi järjestetään yrityksille suunnattuja verkostoitumistapahtumia osaamisen uudistamiseksi ja perusosaamisen vahvistamiseksi.

Pirkanmaan liitto myönsi Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena KESYtek – Kehittyneiden hyperkonnektiivisuustekniikoiden soveltaminen PK-yritysten käyttöön -hankkeille yhteensä 275 272 euroa. Tästä summasta investointien osuus on 49 000 euroa. Hankkeet rahoitetaan REACT-EU -määrärahoista osana Euroopan unionin toimia, jotka toteutetaan COVID-19-pandemian johdosta.

Hanke toteuttaa Pirkanmaan maakuntaohjelmaa 2018 – 2021, älykkään erikoistumisen strategiaa ja Pirkanmaan selviytymissuunnitelmaa.

Hankkeen yhteyshenkilö Hämeen ammattikorkeakoulussa:

Tutkijayliopettaja Christophe François Michel, p. 050 439 6874
francois.christophe@hamk.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Ramstedt-SenErityisasiantuntijaPirkanmaan liitto

Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä.

Puh:044 422 2266tiina.ramstedt-sen@pirkanmaa.fi

Matti LipsanenAluekehitysjohtajaPirkanmaan liitto

Edistän Pirkanmaan kehittymistä alue- ja rakennepolitiikan, tulevaisuus- ja ohjelmatyön sekä innovaatiotoiminnan keinoin.

Puh:050 506 0697matti.lipsanen@pirkanmaa.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto
Pirkanmaan liitto
Kelloportinkatu 1 B
33101 Tampere

03 2481 111http://www.pirkanmaa.fi

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Lähijunaliikenteelle on Pirkanmaalla tilausta27.8.2020 09:49:24 EEST | Tiedote

Pirkanmaan lähijunapilotin tulokset näyttävät koronapandemiasta huolimatta positiivisilta. Erityisesti työmatkaliikenne Nokian ja Tampereen välillä piristyi alkuvuonna selkeästi ja lisäsi henkilöauton omistajien kiinnostusta julkista liikennettä kohtaan. Lähijunapilotti on osa liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n ostoliikennesopimusta, joka on nykyisellään voimassa joulukuulle 2020. VR:n tavoitteena on jatkaa pilottia, ja neuvottelut ensi vuoden ostoliikenteestä ovat parhaillaan käynnissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme