Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa kuntayhteistyön

Jaa
Hyvinvointialueilla ja kunnilla on monia yhteisiä tehtäviä, koska niiden asukkaat ja alue ovat yhteisiä. Pirkanmaalla yhteistyötä edistävät hyvinvointialueen yhdyspintapäälliköt Mia Lumio ja Timo Tallila.

Yhdyspintapäälliköiden tehtävät ovat ainutlaatuisia, muilla hyvinvointialueilla kuntayhteistyö on toteutettu muulla tapaa.

– Meidän tehtävämme on toimia hyvinvointialueen puolella ensimmäisinä yhteyshenkilöinä kuntien suuntaan, tiivistää Mia Lumio.
­­– Meillä on yhteiset asukkaat ja alueet. Järjestämme ja toteutamme heille yhteisiä lakisääteisiä palveluita.

Tällaisia kuntien ja hyvinvointialueiden yhteisiä palveluita eli yhdyspintapalveluita ovat esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, työllistymisen tukeminen, kotoutumisen edistäminen, sivistys- ja sote-palveluiden tiivis yhteistyö, järjestöyhteistyö sekä varautuminen valmiussuunnittelu.  Yhteistyötä tehdään myös asuntorakentamisen, maankäytön, palveluiden ja investointien suunnittelussa ja tiedolla johtamisessa. Lisäksi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa viedään eteenpäin yhdessä.

– Perimmäisenä tavoitteena on pirkanmaalaisten hyvinvointi ja se, että he saavat palveluita saumattomasti ja saavutettavasti riippumatta siitä, kuka palvelua järjestää, Lumio painottaa.
–Tämän edellytyksenä on, että kuntien ja hyvinvointialueen yhteistyö toimii ja vahvistuu Pirkanmaalla.

Tämän vuoden tavoitteena on luoda toimivat ja kattavat rakenteet yhteiselle työlle sekä kumppanuussopimuksen solminen Pirkanmaalla. Kumppanuussopimuksen osapuolia ovat Pirkanmaan kunnat, Pirkanmaan hyvinvointialue ja Pirkanmaan liitto.

Yhdyspintapäälliköiden tehtäviä on jaettu kunnittain. Tallila vastaa yhteistyöstä Akaan, Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön, Nokian, Parkanon, Punkalaitumen, Sastamalan, Urjalan, Valkeakosken ja Ylöjärven suuntaan. Lumion kokonaisuuteen kuuluvat Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Tampere, Vesilahti ja Virrat.

Yhteyshenkilöt

Yhdyspintapäällikkö Mia Lumio, p. 040 658 6569, mia.lumio@pirha.fi
Yhdyspintapäällikkö Timo Tallila, p. 044 473 9535, timo.tallila@pirha.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallituksen 20.3. listalla väärinkäytösten ilmoituskanava sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen15.3.2023 17:59:44 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 20.3. klo 8.30. Asialistalla on muun muassa tietohallinnon muutosohjelma, väärinkäytösten ilmoituskanavan toimintaohje sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen ja ohjausryhmän asettaminen. Aluehallitus nimeää myös yhteistoimintaelimen työnantajaedustajat.

Tietohallinnon muutosohjelma lisää digiasiointimahdollisuuksia ja tukee ammattilaisten työtä15.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueella on valmistunut strategian toimeenpanoa tukeva tietohallinnon laaja muutosohjelma lähivuosille. Muutosohjelman toimenpiteillä kehitetään muun muassa hyvinvointialueen asukkaiden digitaalisia sosiaali- ja terveyspalveluja niin, että palvelujen saavutettavuus ja yhdenvertaisuus paranevat. Ammattilaisten työtä tuetaan muun muassa yhtenäistämällä asiakas- ja potilastietojärjestelmät ja tukemalla liikkuvaa työtä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme