Pirkanmaan hyvinvointialue Istekin omistajaksi - ICT-muutokseen haetaan valtionavustusta

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen väliaikainen toimielin käsitteli perjantain kokouksessaan hyvinvointialueen ICT-työsuunnitelmaa. Pirkanmaan julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmät yhtenäistetään osa-alueittain.

Pirkanmaan hyvinvointialue hakee valtionavustusta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistamiseen liittyvään ICT-muutokseen. Haku on juuri avautumassa. Valtion rahoitusta on tarkoitus käyttää muun muassa Istekiltä hankittaviin palveluihin.

Istekki Oy tuottaa ICT-palveluja muun muassa sairaanhoitopiireille ja kunnille. Hyvinvointialueen toimeenpano edellyttää, että se on in-house asemassa Istekin kanssa. Istekin hallitus julkaisi suunnatun osakeannin Pirkanmaan hyvinvointialueelle, ja väliaikainen toimielin päätti perjantaina, että hyvinvointialue hankkii Istekin viisi osaketta.

Vate-vaiheen viestintäsuunnitelma hyväksytty

Väliaikainen toimielin hyväksyi kokouksessaan myös hyvinvointialueen viestintäsuunnitelman maaliskuuhun 2022 asti. Vate-vaiheessa viestintä keskittyy hyvinvointialueen viestinnän osaamisen organisoimiseen, muutosviestinnän suunnitteluun, kansalaisviestinnän käynnistämiseen erityisesti tammikuun aluevaalien näkökulmasta sekä henkilöstön viestinnän ja osallistumisen suunnitteluun ja käynnistämiseen. Myös hyvinvointialueen verkkopalvelujen ja muiden kanavien valmistelu käynnistyy. Hyvinvointialueen brändityö aloitetaan alkuvuodesta 2022.

Hyvinvointialueen viestinnässä pidetään tärkeänä avoimuutta, vuorovaikutusta ja saavutettavuutta sekä henkilöstön, asukkaiden, päättäjien ja muiden sidosryhmien osallistumista. Hyvinvointialueesta viestitään tiiviissä yhteistyössä Pirkanmaan liiton vastuulla olevien kehittämishankkeiden kanssa (PirSOTE ja KOMAS-hankkeet).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muutosjohtaja Jukka Alasentie
Puh. 0500 733 620
jukka.alasentie@pirha.fi

Muutosjohtaja Jaakko Herrala
Puh. 050 329 7166
jaakko.herrala@pirha.fi

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme