Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto ovat aloittaneet toimintansa

Jaa
Vaikuttamistoimielimet kokoontuivat ensimmäisiin kokouksiinsa helmikuun puolivälissä. Seuraavat kokoukset ovat maaliskuussa.

Vammaisneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Tuija Kaivanto Pirkkalasta ja varapuheenjohtajaksi Esko Jantunen Tampereelta. Vammaisneuvosto päätti laatia lausunnon vammaispalveluiden myöntämisperusteista harkinnanvaraisissa palveluissa ja kuljetuspalveluissa. Vammaisneuvosto kokoontuu kevään ajan kuukauden toisena keskiviikkona. Seuraava kokous pidetään 8.3. ja asialistalle on tulossa vammaisneuvoston kannanotto vaikuttamistoimielinten edustuspaikoista muissa Pirhan toimielimissä. 

Vanhusneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Antero Saksala Pirkanmaan eläkejärjestöjen neuvottelukunnasta ja varapuheenjohtajaksi Leena Ojala Kihniöstä. Vanhusneuvosto piti tärkeänä, että läsnäolokokouksia on säännöllisesti, mutta hybridikokoontuminen mahdollistaa monen aktiivisen jäsenen osallistumisen. Kokouksessa keskusteltiin ajankohtaisista asioista, joita otetaan käsittelyyn seuraavissa kokouksissa. Vanhusneuvosto kokoontuu seuraavan kerran 7. maaliskuuta.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Eetu Hukkanen Tampereelta ja varapuheenjohtajaksi Elsa Nisula Valkeakoskelta. Kokouksessa kuultiin maakunnallisen nuorisovaltuuston väistyvien puheenjohtajien Maria Markkulan ja Markus Kosken saatesanat uudelle nuorisovaltuustolle sekä terveiset Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Eetu Setälältä. Lisäksi nuorisovaltuusto päätti aloittaa vapaiden paikkojen hakuprosessin. Vapaat paikat tarjoavat neljälle aktiiviselle pirkanmaalaiselle nuorelle mahdollisuuden päästä mukaan nuorisovaltuuston toimintaan. Hausta julkaistaan ilmoitus Pirhan verkkosivuilla ja some-kanavissa. Nuorisovaltuuston seuraava kokous on 23. maaliskuuta.

Vaikuttamistoimielimille laaditaan kevään kuluessa työjärjestykset, jotka ohjaavat toimintaa ja määrittelevät vaikuttamistoimielimen tarkoituksen, tehtävät ja toimintakäytännöt. Työjärjestyksissä huomioidaan vaikuttamistoimielimien yhteistyö kuntien ja hyvinvointialueen välillä. Vaikuttamistoimielinten yhteistyötä valiokuntien kanssa edistetään. Toimielimien jäsenille ja varajäsenille järjestettiin aiemmin myös yhteinen perehdytystilaisuus, jossa he saivat tietoiskun hyvinvointialueen päätöksenteosta, toiminnasta ja käytännön asioista.

Vaikuttamistoimielimimien jäsenistöt Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilla:

Vammaisneuvosto
Vanhusneuvosto
Nuorisovaltuusto

Yhteyshenkilöt

Vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto: suunnittelupäällikkö Annamari Tuominen, annamari.tuominen@pirha.fi, 03 311 611 (vaihde)
Nuorisovaltuusto: suunnittelija Katri Lindberg, katri.lindberg@pirha.fi, 050 303 7550

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme