Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan psykiatrian tilanne jatkunut pitkään vaikeana – ratkaisuja etsitään nyt yhdessä

Jaa
Pitkään jatkunut vaikea tilanne on kuormittanut sekä hyvinvointialueen psykiatrian henkilöstöä että johtavia viranhaltijoita. Vaikeutuneeseen tilanteeseen etsitään nyt yhteisiä ratkaisuja.

Pirkanmaan hyvinvointialueen psykiatrian palvelujärjestelmä on ollut pitkään kuormittunut. Samaan aikaan osaavan henkilöstön rekrytointi on muuttunut yhä haastavammaksi.

Koronapandemia on lisännyt palvelujen tarvetta ja kysyntää kansallisesti. Pirkanmaan hyvinvointialueen psykiatrian toimialueella on tällä hetkellä 50 lääkärin tehtävää avoinna. Myös hoitohenkilöstön rekrytoinnissa on ongelmia niin perustasolla kuin erikoissairaanhoidossakin.

Pitkään jatkunut tilanne on vaikuttanut koko henkilöstöön ja erityisesti johtaviin viranhaltijoihin. Psykiatrian toimialueen johto ilmaisi vahvan viestinsä siitä, että ellei tilannetta pystytä korjaamaan, heillä ei ole edellytyksiä jatkaa virassaan.

Tilanteesta käytiin maanantaina 27.2 2023 neuvottelu, jossa oli paikalla hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola, sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen, sairaalapalvelulinjan johtaja Juha Kinnunen, sairaalapalvelulinjan johtajaylilääkäri Eija Tomás ja psykiatrian toimialueen johtaja Hanna-Mari Alanen. Neuvottelujen tuloksena aiemmin irtisanoutumisestaan ilmoittaneet toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen sekä vastuualuejohtajista ilmoittivat peruuttavansa eroanomuksensa.

Psykiatrian palvelujärjestelmästä tullaan tekemään kokonaisselvitys kevään aikana. Selvityksessä etsitään keinoja saada nykyistä parempi tasapaino palvelujen kysynnän ja tarjonnan välille. Selvityksen tukena tullaan käyttämään myös ulkoisia asiantuntijoita. Niiden lisäksi akuutteihin toiminnallisiin pulmiin kohdennetaan erityistoimenpiteitä sairaalapalvelulinjan sisäisin keinoin.

Näillä toimenpiteillä luodaan edellytyksiä psyykkisistä sairauksista kärsivien potilaiden hoidon turvaamiselle hyvinvointialueella. Keskustelujen avulla pyritään lisäämään yhteisymmärrystä ja etsimään yhteisiä ratkaisuja ja katsomaan yhdessä eteenpäin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme