Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta löytyvät kesän 2023 tietyöt

Jaa
Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2023 on julkaistu. Suunnitelmassa kerrotaan maantieverkolla tehtävistä kuluvan vuoden tietöistä, niiden taustoista ja rahoituksesta.
Liikennettä Aitovuoren eritasoliittymän kohdalla valtatie 9:llä.
Liikennettä Aitovuoren eritasoliittymän kohdalla valtatie 9:llä.

Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2023 on julkaistu. Siinä kerrotaan maantieverkolla tehtävistä kuluvan vuoden tietöistä, niiden taustoista ja rahoituksesta, rahoituksen kohdentamisesta, sekä tienpidon ja joukkoliikenteen keskeisistä linjauksista. Lisäksi suunnitelmassa on linkkejä toiminnan yleisiin linjauksiin ja taustoihin.

Uusia valtion perusväylänpidon parantamisinvestointeja Pirkanmaalla on vain kaksi: 

Oriveden Asematie (Maantie 3261)   

  • Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen ja tien parantaminen (MAL-hanke, jonka jälkeen tie lakkaa yleisenä tienä)

Onkkaalantie (Maantie 13982) ja Keskustie (Maantie 13980) Pälkäneellä 

  • Pysäköinti- ja liikenneturvallisuusjärjestelyt, sekä teiden parantaminen, minkä jälkeen ne lakkaavat yleisinä teinä.

Lisäksi valtio osallistuu kaupunkihankkeiden rahoittamiseen maantieverkolla muun muassa seuraavissa kohteissa:

  • Tampereentien (Maantie 3400) alikulku Kangasalla (kilpailutettu vuonna 2022)
  • Asuntilan kiertoliittymä (Maantie 2774), Ylöjärvi

Viime vuonna käynnistyneet tietyöt jatkuvat Oriveden ohituskaistalla valtatie 9:llä talvitauon jälkeen, sekä valtatie 12:lla, jossa Paasikiventietä siirretään ja levennetään ratikkalinjan rakentamisen yhteydessä.

Merkittäviä liikenteellisiä vaikutuksia aiheutuu myös sillankorjauksista, joista liikenteellisesti vaikuttavin on Kärppälänjoen sillan uusiminen valtatie 12:lla. Parin muunkin viime vuonna aloitetun sillan korjaus jatkuu vielä tänä vuonna. Lisäksi siltojen ylläpitourakassa korjataan Kuljun risteyssilta Nokialla ja Järviön sillan siirtymälaitteet Akaan Viialassa. Putkisiltaurakassa uusitaan viisi siltaa: 

  • Myllylahden silta, Ruovesi
  • Salussärkän silta, Mänttä-Vilppula
  • Pärjänojan silta, Ruovesi
  • Pajukosken silta, Juupajoki
  • Liedenpohjanlahden silta, Virrat

Kahden puusillan uusiminen on kilpailutettu: Karhen ja Rihtenperän sillat Ylöjärvellä. Lisäksi parin muun sillan korjaus on ohjelmassa ehdollisena mukana, jos rahoitus riittää.

Uusimme vuoden aikana Pirkanmaalla myös valaisimia ja korjaamme teiden kuivatusta. Lisäksi parannamme suojateiden ja linja-autopysäkkien järjestelyitä.

Päällysteet rapautuvat yhä kiihtyvällä tahdilla

Tienpidon rahoitus on selvästi vähentynyt viime vuodesta ja keskeisten toimenpiteiden hinnat ovat nousseet huomattavasti. Päällysteiden korjauksissa jäädään sen vuoksi kauas tarvittavasta korjausmäärästä. Päällysteitä korjataan tänä vuonna vain noin 130–140 kilometriä. 

Teiden rakenteen parantamista tehdään vain kolmella eduskunnan jakovararahoitusta saaneella kohteella: Nokian Miharintiellä (Maantie 2624), Virtain Kotala-Kontoperällä (Maantie 3493) ja Sahalahdella Kangasalan Isoniementiellä (Maantie 14011).

Päällysteitä tulisi korjata 350 kilometriä vuodessa, jotta niiden kunto ei enää heikkenisi. Päällysteiden kunnon parantaminen edellyttäisi Pirkanmaalla ainakin kymmenen vuoden ajan vielä tätäkin enemmän korjauksia.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanohjauspäällikkö Janne Lintilä, puh. 0295 036 263


Ylijohtaja Juha Sammallahti, puh. 0295 036 210


Päällystystyöt: ylläpitovastaava Tomi Keisala, puh. 0295 036 289


Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liikennettä Aitovuoren eritasoliittymän kohdalla valtatie 9:llä.
Liikennettä Aitovuoren eritasoliittymän kohdalla valtatie 9:llä.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme