Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työllisyystilanne oli tammikuussa hieman keskimääräistä parempi – uusia avoimia työpaikkoja ennätysmäärä

Jaa

Pirkanmaan työttömyysaste oli tammikuussa 12,3 prosenttia, kun se koko maassa oli 12,7 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli tammikuussa yhteensä 30 326 henkilöä, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuja oli edelleen paljon, yhteensä 5 194 henkilöä.

Työttömyys kasvoi kaikissa Pirkanmaan seutukunnissa. Eniten kasvua oli Luoteis-Pirkanmaalla 39 prosenttia ja vähiten Ylä-Pirkanmaalla 16 prosenttia.

- Huolestuttavaa on pitkäaikaistyöttömyyden kasvu. Yli vuoden työttömänä olleita oli tammikuussa yhteensä 7 4 21 henkilöä, mikä on 45 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Myös yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä nousi 25 prosenttia, kertoo ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin ennätysmäärä

Viime vuoden hyvä kehitys uusien avoimien työpaikkojen määrässä jatkui tammikuussa. Niitä ilmoitettiin ennätyksellisen paljon yhteensä 11 234 kappaletta, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla palvelu- ja myyntityössä, yhteensä 3799 paikkaa. Se oli noin kolmannes kaikista tarjolla olevista uusista työpaikoista.

Tiedot pohjautuvat tänään julkaistuun Pirkanmaan tammikuun 2021 työllisyyskatsaukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Maskipakko myös Pirkanmaan ELY-keskuksen joukkoliikenteeseen1.4.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on linjannut, että maskipakko tulee myös ELY-keskuksen hankkimaan Pirkanmaan seudulliseen joukkoliikenteeseen 6.4.2021 alkaen. Tampereen kaupunkiseudun NYSSE-liikenteessä maskipakko on jo käytössä. Laajentamalla käytäntö nyt myös Pirkanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen seudulliseen joukkoliikenteeseen koronavirustartuntojen leviämistä maakunnassa pyritään estämään entistä tehokkaammin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme