Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työllisyystilanne parani entisestään maaliskuussa

Jaa

Pirkanmaan työllisyystilanne on parantunut edelleen. Maaliskuun 2022 työttömyysaste oli 8,5 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli maaliskuussa 21 341. Heistä lomautettuja oli 1 700 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden määrä maaliskuussa 2022 oli samaa luokkaa kuin vuoden 2019 toukokuussa. Lisäksi avoinna olevien työpaikkojen suuri määrä kertoo työvoiman tarpeen merkittävästä kasvusta. Uusia avoimia työpaikkoja oli yli 15 100.

Pirkanmaalla oli maaliskuussa 2020 työttömiä työnhakijoita 21 341. Työttömien työnhakijoiden määrä maaliskuussa 2022 oli 8 439 henkilöä pienempi kuin vuotta aiemmin, mikä vastaa 28,3 prosentin laskua. Helmikuusta 2022 alenema oli yli 1 600 henkilöä 

Pirkanmaan työttömyysaste oli 8,5 prosenttia, joka on kolmanneksi matalin koko maassa. Parempi tilanne on Pohjanmaalla (5,8 prosenttia) ja Etelä-­Pohjanmaalla (6,5 prosenttia). Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,5 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli edelleen merkittävä määrä, yli 15 100 työpaikkaa. Kasvua vuositasolla oli yli 6 300 työpaikkaa.

Jatkuvasti avoinna olevien työpaikkojen suuri määrä kertoo työvoiman tarpeen merkittävästä kasvusta. Uusien avoimien työpaikkojen määrä oli 72 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Palvelu-­ ja myyntityössä oli tarjolla 3 797 työpaikkaa. 

Suhteellinen kasvu avoimissa työpaikoissa oli suurinta palvelu­- ja myyntityössä (106 prosenttia), prosessi- ja kuljetustyössä (59 prosenttia), rakennus­ ja valmistustyössä (58 prosenttia) sekä ryhmässä muut työntekijät (134 prosenttia). 

Uusien avoimien työpaikkojen kokonaismäärässä oli nähtävissä myös kesätyöpaikkoja.

Tiedot ilmenevät Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta helmikuun työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme