Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste helmikuussa oli 11,9 prosenttia – uusia avoimia työpaikkoja edelleen runsaasti

Jaa

Pirkanmaan työttömyystilanne oli helmikuussa hieman muuta maata parempi. Maakunnan työttömyysaste oli 11,9 prosenttia, kun se koko maassa oli 12,4 prosenttia. Huolestuttavaa on kuitenkin pitkäaikaistyöttömyyden kasvu. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin edelleen paljon.

Helmikuussa työttömiä työnhakijoita oli Pirkanmaalla yhteensä 29 278 henkilöä, heistä 4 879 oli lomautettuina. Työttömien määrä kasvoi edellisvuoden helmikuuhun verrattuna 5 685 henkilöllä. Lomautettujen määrä ei ole merkittävästi pienentynyt syksyn 2020 tilanteesta.

Yli vuoden työttömänä työnhakijana olleiden määrä kasvoi 52 prosentilla edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Myös yli 2 vuotta työttömänä olleita oli 33 prosenttia edellisvuotta enemmän.

- Pirkanmaan työttömyystilanteessa merkille pantavaa on pitkäaikaistyöttömyyden kasvu. Sen odotetaan edelleen jatkuvan, kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen ennakointiasiantuntija Juha Salminen.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pirkanmaalla edelleen merkittävä määrä eli 8 408kappaletta, mikä on 241 kappaletta edellisvuotta enemmän.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 327 130 henkilöä, joista lomautettuina 55 658 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä kasvoi koko maassa vuositasolla noin 79 000 henkilöllä, eli 32 prosenttia.

Tiedot ilmenevät tänään 30.3. julkaistusta Pirkanmaan työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Maskipakko myös Pirkanmaan ELY-keskuksen joukkoliikenteeseen1.4.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on linjannut, että maskipakko tulee myös ELY-keskuksen hankkimaan Pirkanmaan seudulliseen joukkoliikenteeseen 6.4.2021 alkaen. Tampereen kaupunkiseudun NYSSE-liikenteessä maskipakko on jo käytössä. Laajentamalla käytäntö nyt myös Pirkanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen seudulliseen joukkoliikenteeseen koronavirustartuntojen leviämistä maakunnassa pyritään estämään entistä tehokkaammin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme