Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli helmikuussa samalla tasolla kuin alkuvuonna – työttömiä oli edelleen vähemmän kuin vuosi sitten

Jaa
Työttömien määrä oli tämän vuoden helmikuussa noin 800 henkilöä pienempi kuin vuotta aiemmin. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli vuoden 2023 helmikuussa 22 154 henkilöä. Tammikuusta 2023 kasvua tuli 361 henkilöä. Pirkanmaan työttömyysaste oli helmikuussa 8,7 prosenttia.

Lomautettujen henkilöiden määrä oli 1 893 henkilöä, laskua oli vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna 446 henkilöä. Kasvua tämän vuoden tammikuusta oli 281 henkilöä.

Koko maan työttömien työnhakijoiden määrä oli 258 064 henkilöä, joista lomautettujen osuus 24 279 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä laski koko maassa vuositasolla 7 527 henkilöllä, eli 2,8 prosenttia.

Pirkanmaan työttömyysaste oli Pohjanmaan (6,4 prosenttia) ja Etelä-Pohjanmaan (7,2 prosenttia) jälkeen kolmannella sijalla ollen 8,7 prosenttia. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,7 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli helmikuussa merkittävä määrä, 13 472 kpl. Tämä on enemmän kuin tammikuussa, mutta vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme