Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli huhtikuussa 11,5 prosenttia

Jaa

Tänään julkaistun tilaston perusteella Pirkanmaan työllisyystilanne näyttää huhtikuussa kehittyneen myönteisempään suuntaan. Maakunnan työttömyys oli huhtikuussa samalla tasolla, kuin se oli ennen koronakriisin alkua.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuoden huhtikuuhun verrattuna 29,6 prosenttia eli yhteensä 11 911 henkilöllä. Myös lomautettujen osuus on laskenut, heitä oli huhtikuussa 4 464 henkilöä. Uusien avoimien työpaikkojen määrä oli edelleen korkea 8 795 kappaletta, mikä on 3 903 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten. Niistä suurin osa eli 25 prosenttia oli tarjolla palvelu- ja myyntityössä.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten eri ammattiryhmistä palvelu- ja myyntityössä sekä rakennus- ja valmistustyössä. Myös asiantuntijoiden ja erityisasiantuntijoiden työttömyys laski huhtikuussa.

Sen sijaan pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi kasvuaan. Yli vuoden työttömänä olleita työnhakijoita oli 64 prosenttia enemmän ja yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli 41 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Koko maassa oli huhtikuussa 318 408 työtöntä työnhakijaa, heistä lomautettuina 53 890 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä laski koko maassa vuositasolla 114 650 henkilöllä, eli 26,5 prosenttia. Työttömyysaste koko maassa oli 12,1 prosenttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme