Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli lokakuussa 8,9 prosenttia

Jaa

Pirkanmaan työllisyystilanne jatkoi lokakuussa myönteistä kehitystään. Se on asettumassa koronapandemiaa edeltäneelle ajalle. Työttömiä oli lokakuussa 22 112 henkilöä, mikä on 856 henkilöä enemmän kuin vuoden 2019 lokakuussa.

Viime vuoden lokakuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski 25 prosenttia ja lomautettujen 74 prosenttia. Työttömyys laski kaikissa Pirkanmaan seutukunnissa. Korkein se oli Tampereen seutukunnassa 9,2 prosenttia ja matalin Lounais-Pirkanmaalla 6,1 prosenttia.

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus- ja valmistustyössä sekä prosessi- ja kuljetusalalla.

Uusia avoimia työpaikkoja oli lokakuussa jälleen lähes ennätysmäärä. Niitä ilmoitettiin TE-toimistoon 11 739 kappaletta eli lähes 95 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Koko Suomessa työttömyysaste oli lokakuussa 9,8 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 259 036 henkilöä, joista lomautettuina 19 766 henkilöä. Heidän määränsä laski 17 prosenttia viime vuoden lokakuusta.

Tiedot ilmenevät Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta lokakuun 2021 työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Liikenteenharjoittaja vaihtuu bussilinjalla Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere, lisää tarjontaa Huittinen-Eura-Rauma-välille29.11.2021 13:08:45 EET | Tiedote

Bussilinjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere liikenteenharjoittaja vaihtuu vuoden 2022 alussa. Satakunnan Liikenne Oy voitti liikennettä koskevan ELY-keskusten kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 1.1.2022. Samassa kilpailutuksessa hankittiin vuoroja välille Huittinen-Eura-Rauma. Liikennettä ajetaan jatkossa Onnibus Flex -ilmeen autoilla ja tunnuksella F22. Molempien yhteysvälien lipputuotteisiin tulee myös muutoksia. Kummankin yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella taataan matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta sekä sujuvat matkaketjut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme