Karisto

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla

Jaa

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Kaikilla Sohvin luokkakavereilla on superkyky. Yksi pystyy muuttumaan näkymättömäksi ja toinen puhumaan kasvien ja eläinten kieltä, kolmas taas leipomaan niin hyviä leivoksia, että saa muut tekemään melkein mitä vain. Kaikki osaavat jotain selittämätöntä. Paitsi Sohvi. Hän on maailman tavallisin lapsi maailman epätavallisimmalla luokalla.

Mutta kun Sohvi ystävineen perustaa Setvijäkerhon, hänet valitaan johtajaksi. Kerholaisilla on selvitettävänä monenlaisia tehtäviä, kuten kuka on vienyt opettajan päiväkirjan tai keitä ovat aarrekätköstä löytyneen luokkakuvan lapset. Arvoitusten ratkaisemiseksi tarvitaan paitsi Sohvin rohkeutta myös kaverien supervoimia. Superluokassa voi todella tapahtua mitä tahansa!

Kirjailija Pilke Salo ajattelee, että hauskojen ja jännittävien arvoitusten ohella Setvijäkerhon salakokouksen tarinassa on tärkeä viesti siitä, kuinka jokaisella lapsella ei välttämättä ole mitään erityistaitoa, eikä se haittaa.

Hän muistaa etsineensä omaa erityistä kykyään omassa lapsuudessaan, olihan muillakin sellainen. Salo uskoo, että se on olennainen osa omaa varhaisen identiteetin metsästämistä.

”Halusin olla se tyyppi, joka osaa piirtää tai on hyvä urheilussa, mutta näin ei ollut. Samalla tavalla kirjan päähenkilö Sohvi tuntee huonommuutta omasta tavallisuudestaan. Hän kuitenkin oppii näkemään itselleen ominaisia piirteitä tärkeinä”, Salo kertoo.

Olennaista onkin, että ”omia juttuja” voi olla useampi kuin yksi, ja kiinnostuksenkohteet ja erityistaidot voivat muuttua elämän varrella. Salo korostaa, että lapsi on joka tapauksessa arvokas juuri sellaisena kuin on.

Herra Heinämäkeä ja aikuisten komediasarjoja

Pilke Salo on monipuolinen kirjoittaja, joka lastenkirjojensa lisäksi työskentelee esimerkiksi tv-sarjojen käsikirjoittajana. Tällä hetkellä työn alla on sekä nuorten draamasarja että aikuisille suunnattu komediasarja. Hän kirjoittaa myös Pikku Kakkosen suosittua Herra Heinämäkeä yhdessä isänsä Heikki Salon kanssa. Kaksikko on kirjoittanut yhdessä myös kaksi lasten kuvakirjaa.

”Isäni kanssa lastensisältöjen parissa työskentely tuntuu hyvällä tavalla lapsuuden jatkumiselta. Hänen kanssaan kirjoitin myös ensimmäiset lapsille suunnatut tekstini”, Salo kertoo.

Setvijäkerhon salakokouksen kuvituksen takana on kuvittaja Emmi Jormalainen, jonka kädenjälki on tuttua myös esimerkiksi suosituista Puluboi- ja Tikkumäki-sarjoista. Kirja julkaistaan kovakantisen lisäksi sähkö- ja äänikirjana. Ikäsuositus: 8+.

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa ilmestymispäivänään 23.9.2021

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Laura Vesa.
Kuva: Laura Vesa.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme