Espoon kaupunki - Esbo stad

Planeringen av Hagalunds fotbollsstadion framskrider i snabb takt

Dela

Planeringen av ett fotbollsstadion i Hagalunds idrottspark framskrider. En ändring av detaljplanen görs för norra delen av idrottsparken. Programmet för deltagande och bedömning som gäller ändringen är framlagt 16.12.2019–20.1.2020. Detaljplaneändringen gör det möjligt att bygga stadion och utveckla idrottsparken i allmänhet.

Hagalunds fotbollsstadion. Illustration HKP.
Hagalunds fotbollsstadion. Illustration HKP.

Stadsstyrelsen beslutade 17.6.2019 att Esbo stad ansvarar för projektet för Hagalunds fotbollsstadion och att planeringen av stadion ska framskrida snabbt.

”Målet är att i enlighet med stadsstyrelsens beslut avancera så snabbt som möjligt. Avsikten är att finansieringen ska skötas med intäkter från markförsäljning i området”, konstaterar tekniska direktören Olli Isotalo.

Hagalunds fotbollsstadion kommer att ha 6 000 åskådarplatser. I anslutning till stadion kommer det att finnas idrottslokaler, bostäder och eventuellt ett hotell. I norra delen av idrottsparken planeras också utomhusplaner. Vid planeringen av området bereder man sig också på en mångaktivitetshall. Parkeringsplatserna i området placeras under stadion.

Invånarnas önskemål och idéer som utgångspunkt för planeringsarbetet  

Visionen för idrottsparkens framtid har planerats tillsammans med parkens användare och invånarna. Invånarmötena har gett värdefullt material för det fortsatta arbetet.

Nästa informations- och diskussionsmöte om utvecklingen av området ordnas i gymnasiet Etelä-Tapiolan lukio (Flitarvägen 5) 9.1.2020 kl. 17.30. På mötet presenteras bland annat tre olika alternativ för placering av stadion och andra byggnader. Du kan också se de olika alternativen på Esbos webbplats.    

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hagalunds fotbollsstadion. Illustration HKP.
Hagalunds fotbollsstadion. Illustration HKP.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum