Vaasan kaupunki - Vasa stad

Platserna där coronaviruset exponerats i Vasa uppdateras på webbsidorna vasa.fi

Dela

De lokala invånarna, företagen och medierna ges en påminnelse att följa uppgifter på webbsidorna vasa.fi i fråga om platser där coronaviruset exponerats. Nya platser kommer för kännedom flera gånger per dag.

I Vasa finns i denna stund många platser, där personer som blivit smittade av coronaviruset rört sig. Vasa stads spårningsteam utför kontinuerligt utredningsarbete och nya platser kommer för kännedom flera gånger om dagen.

En lista över platserna uppdateras regelbundet på vasa.fi webbsidorna, och vi önskar påminna om att invånare, företag och media följer aktuella uppgifter från denna källa. Från listan raderas de platser, där exponeringsfaran är över 14 dygn gammal. På sidan berättas även datum och klockslag, då uppgifterna uppdaterats föregående gång.

- I listan finns de uppgifter som Vasa stads spårningsteam har i kännedom och har bekräftat. Situationen uppdateras hela tiden och listan är inte komplett. Det viktigaste nu är att komma ihåg att använda mask och hålla säkerhetsavstånd på alla offentliga platser, betonar Heikki Kaukoranta, ledande överläkare och ansvarig läkare för smittsamma sjukdomar.

Följ ditt mående och kom även ihåg att använda Coronablinker-applikationen. Anvisningar till användare av Coronablinkern: https://www.vaasa.fi/sv/aktuellt/anvisningar-till-anvandare-av-coronablinkern/

- Ifall några symptom eller känningar som hänvisar till coronan, gör en online symptombedömning på coronavirussjukdomen på adressen omaolo.fi. Efter detta ska du vid behov ringa den egna hälsostationen, påminner Kaukoranta.

Tidigare meddelande om ärendet sändes 8.10.

En lista över exponeringsplatserna finns på adressen:
www.vaasa.fi/exponeringsplatser

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum