Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjanmaan museon kokoelmanäyttelyt uudistuvat

Jaa

Pohjanmaan museon pysyviä kokoelmanäyttelyitä uudistetaan tämän vuoden aikana. Ensimmäisenä avautuvan Hedmanin kerroksen taidesalit on ripustettu teemallisiksi kokonaisuuksiksi. Terranovan luonnontieteellinen näyttely valmistuu vuonna 2021.

Pohjanmaan museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Pohjanmaan museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.

Hedmanin kerroksessa on uudistettu kevään aikana neljä taidesalia. Esille on valittu runsaat 70 teosta, jotka tuovat esiin mahdollisimman monipuolisesti Karl ja Elin Hedmanin kokoelmaa.

Taidesaleihin on ripustettu kotimaisen ja ulkomaisen kuvataiteen ohella veistoksia sekä muutamia esimerkkejä grafiikasta. Mukana on tuttuja nimiä von Wrightistä Schjerfbeckiin, mutta myös harvemmin nähtyjä vanhemman ulkomaisen taiteen teoksia. Veistoksista esillä on mm. Wäinö Aaltosen marmoriveistos Kauhu.

Näyttelyä ei ole ripustettu kronologisesti eikä taidehistoriallisten tyylisuuntausten mukaan.

–Teoksista muodostuu monenlaisia teemallisia kokonaisuuksia katsojan oman kokemustaustan perusteella, kertoo Vaasan kaupungin museoiden kokoelmapäällikkö Auli Jämsänen.

Taidekonservaattorit ovat puhdistaneet ja kunnostaneet teoksia. Moniin teoksiin on vaihdettu alkuperäiset, kunnostetut kehykset. Paperipohjaisia teoksia tullaan vaihtamaan ajoittain.

Pienoisnäyttelyt vitriinissä

Näyttelyyn tutustumisen voi aloittaa jo Pohjanmaan museon vanhasta sisääntuloaulasta, jonne on valmistettu pienoisnäyttely kahteen seinävitriiniin.

–Toisessa on esillä Tovostin-kokoelman esihistoriallisia löytöjä ja toisessa Pohjanmaan naisten käyttämiä koruja, Jämsänen kertoo.

Taidesaleihin on teetetty myös penkkejä, joissa yleisö voi levähtää museovierailun aikana. Hedmanin kerros on avautunut yleisölle 10.6.2020.

Terranovan uusi näyttely avautuu toukokuussa 2021

Terranovan luonnontieteellinen näyttely uudistetaan kokonaisuudessaan. Uuden näyttelyn on määrä avautua toukokuussa 2021.

– Uuden näyttelyn pääteemoja ovat Merenkurkun maailmanperintö ja jääkausi, ihmisen ja Pohjanmaan mereisen luonnon suhde sekä ilmastonmuutos. Uudistunut Terranova pyrkii olemaan mahdollisimman ympäristöystävällinen ja esteetön, kertoo amanuenssi Tuomas Jokela.

Tällä hetkellä näyttelytilassa on meneillään purkuvaihe ja uuden näyttelyn visuaalinen suunnitelma on valmistumassa. 

Remontin vuoksi Terranovan näyttelytilat ovat suljettuna ainakin vuoden 2020 loppuun saakka, mutta osa tiloista voidaan avata aiemminkin.

Terranova avattiin vuonna 2002 Pohjanmaan museon, Metsähallituksen ja Ostrobothnia Australis-yhdistyksen yhteistyönä.

Lehdistökuvat: https://kuvapankki.vaasa.fi/s/4DZhhauvMJbecuhx/fo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hedmanin kerros:
kokoelmapäällikkö Auli Jämsänen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 764 4125
auli.jamsanen@vaasa.fi

Terranova:
amanuenssi, luonnontiede
Tuomas Jokela
Vaasan kaupungin museot
p. 040 708 0792
tuomas.jokela@vaasa.fi

Kuvat

Pohjanmaan museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Pohjanmaan museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme