Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjanmaan patsaat ja muistomerkit mukaan karttasovellukseen

Jaa
Uudessa sovelluksessa esitellään Pohjanmaan patsaita ja muistomerkkejä kunnittain. Tällä hetkellä siitä löytyvät Vaasan, Laihian ja Kaskisten patsaat ja muistomerkit. Nykyinen laajempi sovellus korvaa aiemman, vuonna 2019 julkaistun sovelluksen.

Kaiken kaikkiaan sovellukseen on kerätty noin 190 patsasta, muistomerkkiä ja taideteosta Vaasasta, Laihialta sekä Kaskisista. Sovellukseen lisätään tulevan neljän vuoden aikana kaikkien Pohjanmaan kuntien kohteet. Tietoja patsaista ja muistomerkeistä kerätään yhteistyössä kuntien kulttuuritoimijoiden ja kotiseutuaktiivien kanssa. Aikaisemmassa sovellusversiossa oli koottuna vain Vaasan alueen patsaat ja muistomerkit.

Kaksikielisen sovelluksen tavoitteena on koota yhteen paikkaan tiedot Pohjanmaan alueen patsaista ja muistomerkeistä. Karttasovelluksesta on siis helppo löytää patsaiden paikat ja niiden lyhyt historiikki.

–Sovellusta täydennetään jatkuvasti samalla kun uusia kohteita tulee ja saamme lisää tietoa niistä. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia ja vinkkejä yleisöltä sovellukseen liittyen, kertoo aluetaideamanuenssi Silvia Rinne.

Sovellus on toteutettu yhteistyössä Vaasan kaupungin museoihin kuuluvan Pohjanmaan museon sekä Aimo Nybergin kanssa. Eläkkeellä oleva kuvataiteen lehtori Aimo Nyberg on koostanut sovellukseen Vaasan kohteet kuvineen. Laihian ja Kaskisen kohteet on koonnut Pohjanmaan museo. Sovelluksen toteutuksesta vastaa Vaasan Paikkatietopalvelut.

Linkki sovellukseen: https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/PohjanmaanPatsaat/

Yhteyshenkilöt

aluetaideamanuenssi Silvia Rinne (silvia.rinne@vaasa.fi), Vaasan kaupungin museot

maakuntatutkija Kaj Höglund (kaj.hoglund@vaasa.fi), Pohjanmaan museo

paikkatietoasiantuntija Eveliina Toivola (eveliina.toivola@vaasa.fi), Vaasan kaupunki

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme