Hyvinkään kaupunki

Pohjavesialueen turvaaminen muuttaa Vanhankirkonsillan rakentamistapaa Hyvinkäällä

Jaa

Rakenteilla olevan Vanhankirkonsillan rakennustöiden edetessä on ilmennyt, että maaperä vaatii erityisjärjestelyjä siltapaalujen asennuksessa. Rakennustyön edetessä ilmeni, että sillan perustamiseen suunnitellut lyöntipaalut eivät uponneet riittävän syvälle maaperään kalliopohjaan asti, vaan jäivät hyvin tiiviiseen maakerrokseen 9-14 metrin syvyyteen.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 8.2.2021
Julkaistavissa heti


Pohjavesialueen turvaaminen muuttaa Vanhankirkonsillan rakentamistapaa Hyvinkäällä

Rakenteilla olevan Vanhankirkonsillan rakennustöiden edetessä on ilmennyt, että maaperä vaatii erityisjärjestelyjä siltapaalujen asennuksessa. Rakennustyön edetessä ilmeni, että sillan perustamiseen suunnitellut lyöntipaalut eivät uponneet riittävän syvälle maaperään kalliopohjaan asti, vaan jäivät hyvin tiiviiseen maakerrokseen 9-14 metrin syvyyteen.

Hankkeessa on siksi jouduttu siirtymään porapaalutukseen, jonka ELY-keskus alun perin kielsi pohjaveden suojelemiseksi. Ilman kallioon ulottuvien porapaalujen käyttöä, riskinä olisi kuitenkin, että silta lähtisi vajoamaan vuosien saatossa.

- Tässä tilanteessa olemme saaneet ELY-keskukselta poikkeusluvan käyttää vaippasuojattuja porapaaluja, joilla turvataan sekä sillan laatu ja se, ettei maaperässä oleva mahdollisesti pilaantunut orsivesikerros pääse sekoittumaan ja likaamaan pohjavettä, taustoittaa tekninen johtaja Miika Kantola.

-  Lyöntipaalujen vaihtaminen vaippasuojattuihin porapaaluihin merkitsee käytännössä yhteensä noin 10 % kustannusten kasvua, yhteensä noin 540 000 euroa. Rakennuskustannusten nousu pohjaveden ja sillan laadun turvaamiseksi ei kuitenkaan edellytä lisämäärärahoja, sillä Hangonsillan alueen saama ARA-rahoitus ja muut budjettivaraukset kattavat aiheutuneet lisäkulut, sanoo tekniikan ja ympäristön toimialan toimialajohtaja Marko Hytönen.

Hyvinkään kaupunki on saanut Hangonsillan alueelle Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) avustusta 1,7 Milj. euroa. Avustuksen yhtenä myöntämisperusteena oli Vanhankirkonsillan hanke. Avustusta on käyttämättä 411 000 euroa.

Vanhankirkonsilta on esteetön kevyen liikenteen silta, joka yhdistää Uudenmaankadun ja tulevan Hangonsillan asuinalueen sekä Kipinä-talon. Sillan kokonaispituus on noin 300 metriä ja siltaväylän leveys on kuusi metriä. Korkeimmillaan sillan kansi on 9 metriä maanpinnasta.

Silta valmistuu alkusyksystä 2021.

Lisätietoja
Marko Hytönen tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja, p. 040 829 1625
Miika Kantola, tekninen johtaja, p. 040 672 0706
Kari Pulkkinen, kaupungininsinööri, p. 040 7040 757

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Livestriimejä lockdowniin: Paluu Poikkeustilaklubiin2.3.2021 11:49:57 EETTiedote

Aprillipäivänä käynnistynyt Poikkeustilaklubi-kulttuurikanava viettää pian yksivuotissyntymäpäiväänsä. Kesäkuussa, poikkeustilan päätyttyä kanava vaihtoi nimensä ON AIR Hyvinkääksi, mutta nyt uuden poikkeustilan alkaessa livestriimejä ja kulttuuritallenteita tarjoava, Hyvinkään kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama kulttuurikanava palaa juurilleen ja löytyy sosiaalisesta mediasta jälleen ristimänimellään.

Hyvinkään kaupunki myöntää koronatukea urheiluseuroille ja yhdistyksille17.2.2021 18:40:15 EETTiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on kokouksessaan 1.2.2021 päättänyt myöntää 50 000 euroa ylimääräistä tukea hyvinkääläisten urheiluseurojen ja yhdistysten toiminnan tukemiseen. Kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta käsitteli tänään 17.2.2021 tuen jakokriteereitä. Harkinnanvarainen tuki on tarkoitettu välittömien koronapandemian aiheuttamien taloudellisten haittojen tukitoimiin sekä seurojen ja yhdistysten talouden tasapainottamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme