Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

POHJOINEN21-valmiusharjoitus huipentuu toiminnalliseen vaiheeseen (Pohjois-Suomi)

Jaa
Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen järjestämän valmiusharjoituksen toiminnallinen vaihe alkaa 7.9.2021. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa harjoitus painottuu väestönsuojeluun.

Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen POHJOINEN21 -valmiusharjoituksen toiminnallinen osuus alkaa 7.9. Tavoitteena on kehittää etenkin kuntien, pelastuslaitosten ja muiden viranomaisten valmiuksia sekä yhteistoimintaa vaativan uhkan tilanteessa. Nelipäiväinen harjoitus keskittyy Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella väestön evakuointien suunnittelun ja järjestelyiden edistämiseen ja yhteensovittamiseen. Lisäksi tarkastellaan muun muassa alueellisen huoltovarmuuden kysymyksiä väestön evakuointien suunnitteluun liittyen.

Valmiusharjoitukseen osallistuvat kaikki Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun sekä Lapin alueen kunnat sekä laaja joukko alueviranomaisia ja -toimijoita. POHJOINEN21 sovitetaan yhteen samalla viikolla järjestettävän puolustusvoimien paikallispuolustusharjoitus PAPU2/21 kanssa.

Medialle

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualue, ylitarkastaja Tom Tallberg , puhelin 0295 501 7556

etunimi.sukunimi@avi.fi

Lapin aluehallintovirasto

Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualue, johtaja Joni Henttu, puhelin 0295 017 364

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto: Elintarvikeketju tuottajalta kuluttajalle varmistetaan yhdessä9.6.2023 15:08:31 EEST | Tiedote

Alueellisen päivittäistavarahuollon verkoston vuoden kolmas kokoontuminen pidettiin 9.6.2023. Puheenjohtaja Terttu Savolainen kertoi aluehallintoviraston valmiusharjoituksesta Pohjoinen23, sekä Rokualla pidetystä viraston historian suurimmasta alueellisesta maanpuolustuskurssista. Hän toivotti MMM:n ylijohtaja Pentti Lähteenojan tervetulleeksi kertomaan maa- ja metsätalousministeriön varautumisesta päivittäistavarahuollon alalla. ”Aivan välttämätöntä on turvata jokaiselle ruoka, vesi ja energia, sekä varmistaa alkutuotannon, jalostuksen ja jakelun toiminta kaikissa häiriötilanteissa, puheenjohtaja Savolainen linjasi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme