Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pohjois-Haagassa Näyttelijäntien ja Ida Aalbergin tien risteyksessä uusia liikennejärjestelyä

Jaa

Pohjois-Haagassa Näyttelijäntiellä, Ida Aalbergin tiellä ja Adolf Lindforsin tiellä jatketaan katutöitä, joiden uuden vaiheen vuoksi risteyksessä on muutettu liikennejärjestelyjä. Muutoksia on tulossa lisää huhti-toukokuussa.

Työmaan alue karttapalvelussa.
Työmaan alue karttapalvelussa.

Näyttelijäntien, Ida Aalbergin tien ja Adolf Lindforsin tien risteysalue on avattu kaukolämpötöiden vuoksi. Työt ovat alkaneet heti pääsiäisen jälkeen ja kestävät arviolta vappuun saakka.

Kaukolämpötyöt hidastavat liikennettä erityisesti Ida Aalbergin tiellä vielä toukokuussa. Ida Aalbergin tien ja Näyttelijäntien risteykseen tehdään uudet liikennejärjestelyt viikoiksi 18–22.

Näyttelijäntien ylittävä suojatie Adolf Lindforsin tien ja Ida Aalbergin tien etelälaidalla (päiväkodin puoli) on suljettu toukokuun loppuun saakka.

Ida Aalbergin tien pohjoispuolella (Pohjois-Haagan ostoskeskuksen puoli) kävely- ja pyörätie pyritään pitämään avoimena.

Huhti-toukokuussa louhitaan kalliota

Näyttelijäntien pohjoispäässä louhitaan kalliota huhti-toukokuun vaihteessa uutta vesihuoltolinjaa varten. Louhintatyöt tehdään päiväsaikaan kello 7.00–18.00, ja siitä aiheutuu melua.      

Näyttelijäntien työalueen vesihuoltolinja valmistuu suunnitelman mukaan kesäkuussa viikolla 24. Näyttelijäntiellä kiveys ja asfaltointityöt pyritään aloittamaan touko-kesäkuussa.

Paremmat yhteydet kävelijöille ja pyöräilijöille

Toukokuussa 2019 alkaneen katu-urakan yhteydessä Näyttelijäntien, Ida Aalbergin tien ja Adolf Lindforsin tien liikennevalo-ohjattu risteys muutetaan kiertoliittymäksi ja kävelyn ja pyöräilyn reittejä parannetaan. Samassa yhteydessä parannetaan myös vesijohto-, jätevesi-, hulevesi- ja kaukolämpölinjoja sekä uusitaan sähköverkon ja operaattoreiden kaapeleita.

Myös leikkipuisto Idan ulkoalueet peruskorjataan, tämä työ valmistuu kuluvan kevään aikana.

Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara
katutyöt
vastaava työnjohtaja
Antti Hämäläinen
puh. 040 3362321
antti.hamalainen@hel.fi

leikkipuisto
vastaava työnjohtaja
Juha Hurttia, puh. 09 310 78541
juha.hurttia@hel.fi

Kuvat

Työmaan alue karttapalvelussa.
Työmaan alue karttapalvelussa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 28.5.202028.5.2020 17:47:49 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 28.5.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 11.6.2020.

Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos kommentoitavana verkossa28.5.2020 12:16:20 EESTTiedote

Millaisiin tarkoituksiin Helsingin kallioperää kannattaa hyödyntää? Miten maanalaisia kävely-ympäristöjä pitäisi kehittää? Entä millaisin periaattein ohjataan maalämpökaivojen rakentamista tulevaisuudessa? Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin voi nyt ottaa kantaa, kun Helsingin maanalaisen yleiskaavan luonnos on kommentoitavana 26. kesäkuuta asti kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kerrokantasi.hel.fi.

Helsinki kokeilee uutta toimintamallia katutöiden nopeuttamiseksi27.5.2020 09:50:00 EESTTiedote

Helsinki alkaa kokeilla uutta toimintamallia kantakaupungin katusaneerauksissa tänä vuonna. Tarkoituksena on nopeuttaa katuhankkeiden kestoa ja vähentää niiden aiheuttamia haittoja. Uusi Helsinki-malli on jatkoa Aalto-yliopiston tutkimushankkeelle, joka on osa pormestari Jan Vapaavuoren vuonna 2019 käynnistämää, katutöiden haittojen vähentämiseen tähtäävää hankekokonaisuutta. Tutkimusta johti professori Olli Seppänen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme