Pohjois-Pohjanmaalla edistetään maaseudun yrittäjien työuraa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia
Huhtikuussa käynnistynyt MUUTOS – Muutoskyvykkyydellä hyvinvointia ja kestävyyttä maaseudun yritystoimintaan -hanke tarjoaa tukea ja opastusta maaseudun yrittäjille, jotka kaipaavat apua taloudellisissa tai hyvinvointia koskevissa asioissa. Lisäksi hanke auttaa yrittäjiä muutostilanteissa, joissa esimerkiksi yrittäjäura on päättymässä. Hankkeessa järjestetään muun muassa muutosvalmennusta sekä hyvinvointia ja työssä jaksamista edistävää elintapaohjausta.

– Maaseudun alkutuotannon yritykset ovat pandemian, lannoitteiden saatavuusongelman, polttoaineiden hintojen nousun ja ilmastonmuutoksen kurimuksessa. Taloudelliset ongelmat voivat vaikuttaa myös yrittäjien henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Tähän tilanteeseen haluamme tuoda apukeinoja, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Arja Lappalainen Diakista.
Lyhyellä aikavälillä tavoitteena on tuottaa hyvinvoinnin ja yrittäjyyden edistämisen työkalupakki maatalousyrittäjien tueksi. Sen avulla yrittäjät voivat viedä eteenpäin muutosprosessia, joka edistää yrittäjän työuraa ja hyvinvointia.
– Työkalujen avulla yrittäjä kykenee hallitsemaan yrityskokonaisuutta sekä tunnistaa tarpeeksi ajoissa riskitekijöitä niin tuotannon, talouden kuin hyvinvoinnin osa-alueilla, Lappalainen sanoo.
– Pitkällä tähtäimellä yrittäjät kehittävät yrittäjäominaisuuksiaan johtamisen, työhyvinvoinnin ja taloudenhallinnan näkökulmista, teemoina esimerkiksi kannattava yritystoiminta ja vihreä siirtyminen, Lappalainen kuvailee.
Hankkeessa toteutetaan etänä hyvinvointikartoituksia, joiden pohjalta järjestetään yrittäjille ryhmä- ja yksilöohjausta. Ohjauksen pääpaino on erityisesti hyvinvointia tukevan liikunnan ja ravitsemuksen, unen ja palautumisen sekä mielen hyvinvoinnin edistämisessä. Lisäksi järjestetään useita eri sisältöisiä kaikille avoimia webinaareja sekä luentokokonaisuuksia yrittäjiä kiinnostavista aiheista.
Muutos-hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja osatoteuttajina ovat Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö sr (ODL Liikuntaklinikka) ja ProAgria Oulu. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hanke päättyy 31.8.2023.
Kuva: Leena Hanni
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mirjami Ritolaviestinnän asiantuntijaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 4385 288mirjami.ritola@diak.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Digitaalista terveysvalmennusta ja vertaistukea odottaville äideille raskausdiabeteksen hoitoon19.5.2022 09:58:54 EEST | Tiedote
Digillä terveysvalmennusta -hanke edistää Oulussa ja sen lähikunnissa raskausdiabeteksen riskissä olevien tai siihen sairastuneiden äitien valmiuksia hyödyntää digitaalisia sovelluksia oman terveytensä ja hyvinvointinsa ylläpitämisessä. Lisäksi hankkeessa kehitetään neuvoloiden terveydenhuoltohenkilöstön digitaalisia valmiuksia ja osaamista.
Diak alkaa kouluttaa Porissa terveydenhoitajia18.5.2022 08:24:00 EEST | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa terveydenhoitajien kouluttamisen Satakunnan tarpeisiin. Ensimmäiset terveydenhoitajaopiskelijat aloittavat Porin-kampuksella elokuussa 2023.
Vuosi 2021 oli Diakille isojen muutosten vuosi29.4.2022 10:40:00 EEST | Tiedote
Diak on julkaissut vuosittaisen katsauksensa edellisen vuoden toimintaan. Vuotta 2021 leimasi historiallinen korkeakoulun tulevaisuutta koskeva päätös Diakin kampusrakenteesta.
Paperittomien henkilöiden sosiaalisten oikeuksien toteutuminen vaihtelee laajasti Suomessa14.4.2022 09:00:00 EEST | Tiedote
Paperittomien henkilöiden sosiaalisten oikeuksien toteutuminen Suomessa vaihtelee suuresti eri kuntien ja alueiden välillä, kertoo Valtioneuvoston tilaama ja rahoittama tutkimus. Tutkimuksessa annetaan ratkaisuehdotuksia yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi. Lainsäädännöllisiin epäkohtiin puuttumalla paperittomuutta voidaan vähentää, ellei jopa poistaa.
Opiskelijat tarvitsevat tukea hyvinvointiin myös pandemian jälkeen13.4.2022 12:00:00 EEST | Tiedote
Koronapandemian aikainen etäopiskelu on heijastunut myös korkeakouluopiskelijoiden työelämävalmiuksiin. Etäopiskelu on saanut monet epävarmoiksi siitä, miten pärjätä työelämässä ammateissa, joita ei voi tehdä etänä. Opiskelijoiden työelämävalmiuksia voidaan parantaa myös etäopetuksen laatua kehittämällä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme