Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Pohjois-Pohjanmaalla edistetään maaseudun yrittäjien työuraa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia

Jaa

Huhtikuussa käynnistynyt MUUTOS – Muutoskyvykkyydellä hyvinvointia ja kestävyyttä maaseudun yritystoimintaan -hanke tarjoaa tukea ja opastusta maaseudun yrittäjille, jotka kaipaavat apua taloudellisissa tai hyvinvointia koskevissa asioissa. Lisäksi hanke auttaa yrittäjiä muutostilanteissa, joissa esimerkiksi yrittäjäura on päättymässä. Hankkeessa järjestetään muun muassa muutosvalmennusta sekä hyvinvointia ja työssä jaksamista edistävää elintapaohjausta.

– Maaseudun alkutuotannon yritykset ovat pandemian, lannoitteiden saatavuusongelman, polttoaineiden hintojen nousun ja ilmastonmuutoksen kurimuksessa. Taloudelliset ongelmat voivat vaikuttaa myös yrittäjien henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Tähän tilanteeseen haluamme tuoda apukeinoja, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Arja Lappalainen Diakista.

Lyhyellä aikavälillä tavoitteena on tuottaa hyvinvoinnin ja yrittäjyyden edistämisen työkalupakki maatalousyrittäjien tueksi. Sen avulla yrittäjät voivat viedä eteenpäin muutosprosessia, joka edistää yrittäjän työuraa ja hyvinvointia.

– Työkalujen avulla yrittäjä kykenee hallitsemaan yrityskokonaisuutta sekä tunnistaa tarpeeksi ajoissa riskitekijöitä niin tuotannon, talouden kuin hyvinvoinnin osa-alueilla, Lappalainen sanoo.

– Pitkällä tähtäimellä yrittäjät kehittävät yrittäjäominaisuuksiaan johtamisen, työhyvinvoinnin ja taloudenhallinnan näkökulmista, teemoina esimerkiksi kannattava yritystoiminta ja vihreä siirtyminen, Lappalainen kuvailee.

Hankkeessa toteutetaan etänä hyvinvointikartoituksia, joiden pohjalta järjestetään yrittäjille ryhmä- ja yksilöohjausta. Ohjauksen pääpaino on erityisesti hyvinvointia tukevan liikunnan ja ravitsemuksen, unen ja palautumisen sekä mielen hyvinvoinnin edistämisessä. Lisäksi järjestetään useita eri sisältöisiä kaikille avoimia webinaareja sekä luentokokonaisuuksia yrittäjiä kiinnostavista aiheista.

Muutos-hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja osatoteuttajina ovat Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö sr (ODL Liikuntaklinikka) ja ProAgria Oulu. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hanke päättyy 31.8.2023.

Kuva: Leena Hanni

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme