Aluehallintovirasto

Pohjois-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitukset kevenevät asteittain 10.5.2021 alkaen

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto lieventää kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaan alueella. Sallittu osallistujamäärä nousee ensin 20 henkilöön ja sitten 50 henkilöön. Suurempia kokoontumisia voidaan järjestää erityisin varotoimin ja terveysturvallisuus huomioon ottaen. Oulussa kokoontumisrajoitukset pysyvät kuitenkin tiukkoina Oulun kaupungin päätöksellä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen kokoontumisrajoituksista Pohjois-Pohjanmaalle. Päätös on voimassa toukokuun loppuun eli 31.5.2021 saakka. Päätöksellä alueella sallitaan 20 henkilön kokoontumiset kahden viikon ajan 10.5.-23.5.2021 ja 50 henkilön kokoontumiset yhden viikon ajan 24.5.-31.5.2021. Kaikissa yleisötilaisuuksissa on edelleen noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hygienia- ja turvaväliohjetta (annettu 21.9.2020, päivitetty 22.2.2021).

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla alueellisesti rajatuissa tiloissa voidaan kuitenkin järjestää yli 20 henkilön (10.5.-23.5.2021) tai yli 50 henkilön (24.5.-31.5.2021) yleisötilaisuus tai yleinen kokous edellyttäen, että:

1. tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke,

2. tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta ja

3. yleisön turvallisuus voidaan kussakin katsomolohkossa varmistaa noudattamalla edellä mainittua opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Lohkojen enimmäiskoot ovat 20 henkilöä (10.5.-23.5.2021) ja 50 henkilöä (24.5.-31.5.2021).

Kaikkien edellä mainittujen ehtojen pitää täyttyä, jotta yli 20 tai 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoitusta uudelleen, jos alueellinen epidemiologinen kokonaistilanne muuttuu odottamattomalla tavalla.

Oulussa tiukemmat rajoitukset kuin muualla Pohjois-Pohjanmaalla 16.5. asti

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä poiketen Oulussa täytyy noudattaa 16.5. asti 10 henkilön kokoontumisrajoitusta Oulun kaupungin päätöksellä. Oulu on Pohjois-Pohjanmaan kunnista ainoa, joka on epidemian kiihtymisvaiheessa – muualla maakunnassa on pysytty epidemian perustasolla.

Epidemian kehityskulku on ollut Pohjois-Pohjanmaalla suotuisaa, minkä ansiosta kokoontumisrajoituksia voidaan lieventää asteittain. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kuitenkin katsoo, että rajoitukset ovat vielä välttämättömiä, jotta koronaviruksen leviämistä hallitsemattomasti voidaan ehkäistä. Lievennyksistä huolimatta kaikkien on syytä huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja toimia vastuullisesti.

Medialle

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola
p. 0295 017 573

ylijohtaja Terttu Savolainen
p. 0295 017 551

etunimi.sukunimi@avi.fi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Lisätietoa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Pohjois-Pohjanmaan alueelle yleistiedoksiannot-sivulla, 6.5.2021 (avi.fi)

OKM:n ja THL:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä, 21.9.2020, päivitetty 22.2.2021

STM:n ohjauskirje: rajoitustoimenpiteet virusmuunnoksen ja epidemian leviämisen estämiseksi, 23.4.2021

Hallituksen muistio: suuntaviivat covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallitulle purkamiselle, 20.4.2021

Kysymys lohkoihin jakamisesta yleisötilaisuuksissa (avi.fi)

Usein kysytyt kysymykset koronasta (avi.fi)

Oulun kaupungin tiedote kokoontumisrajoituksista, 5.5.2021

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Mellersta Österbotten befinner sig på epidemins basnivå - beslutet om restriktioner för sammankomster är i kraft i sjukvårdsdistriktet till och med 22 juni16.6.2021 15:16:57 EEST | Tiedote

Mellersta Österbottens regionala myndighetsarbetsgrupp för covid-19 har konstaterat att Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommuns område (Soite) övergår till coronaepidemins basnivå. Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands beslut om restriktioner för sammankomster är i kraft i området till och med tisdagen den 22 juni.

Beredskapskommittén i Södra Finland: Coronabegränsningarna luckras upp när situationen förbättras, viktigt att iaktta försiktighet för att undvika bakslag16.6.2021 13:23:44 EEST | Tiedote

Regionala beredskapskommittén i Södra Finland sammanträdde den 2 juni 2021 för att uppdatera bilden av coronavirusläget. I Södra Finland har coronasituationen som helhet förbättrats och begränsningarna luckras upp gradvis. I beredskapskommittén förtydligades vilka coronabeslut regionförvaltningsverket kan fatta och på vilka grunder till exempel beslut om sammankomstbegränsningar fattas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme