Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tie- ja rakentamissuunnittelun tarpeellisine tutkimuksineen Vaalassa

Jaa
Maantien 8792 (Jylhämäntie) tiesuunnitelmaan sisältyy jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnittelu välille Harritie–Koskentie. Maantien 8794 (Nuojuankoskentie) rakentamissuunnitelmaan sisältyy rumpujen uusiminen. Suunnitelmat laaditaan yhteistyössä Vaalan kunnan kanssa.

Maantien 8792 (Jylhämäntie) tiesuunnitelmaan sisältyy uuden jalankulku- ja pyöräilyväylän (pituus noin 2,8 km) suunnittelu Jylhämäntielle välille Harritie–Koskentie. Alkumatkasta jalankulku- ja pyöräilyväylä sijoittuu Vanhan Vaalantien linjaukselle ja tämä osuus parannetaan sekaliikenneväyläksi (kiinteistöille ajo sallittu). Väylä sijoittuu alkumatkastaan myös asemakaavoitetulle alueelle, ja siltä osin laaditaan maankäyttö- ja rakennuslain mukainen katusuunnitelma. Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta.

Maantien 8794 (Nuojuankoskentie) rakentamissuunnitelmaan sisältyy viiden maantien rummun uusimisen suunnittelu. Suunnittelussa tutkitaan myös ko. rumpujen kohdilla maantien pystygeometrian parantamista, jolla parannetaan maantien notkopaikkojen näkemäolosuhteita ja tiellä liikkujien turvallisuutta.   

Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä ja -inventoinneilla keväällä 2023. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, mistä tiedotetaan erikseen.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän tiesuunnitelma valmistuu toukokuussa 2023. Tiesuunnitelman valmistuttua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa tiesuunnitelman nähtäville verkkosivuillaan 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. Lisäksi tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta sekä Vaalan kunnalta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen liikenne- ja viestintävirasto Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Jalankulku- ja pyöräilyväylän tiesuunnitelman valmistuttua laaditaan rakentamissuunnitelma, joka valmistuu loppuvuodesta 2023. Nuojuankoskentien rumpujen rakentamissuunnitelma valmistuu myös loppuvuodesta 2023.

Hankkeiden rakentamiskustannusarvio on yhteensä noin 2,5 M€ (alv 0 %), Hankkeet pyritään toteuttamaan vuoden 2024 aikana. Rakentamiskustannukset ja rakentamisaikataulu tarkentuvat suunnittelun aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, rakentamissuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho, puh. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Vaalan kunta, tekninen johtaja Matti Kaikkonen, puh. 0400 855 954, etunimi.sukunimi@vaala.fi

Sitowise Oy, projektipäällikkö Martti Kokoi, puh. 044 368 0683, etunimi.sukunimi@sitowise.com

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaalla helmikuussa 20 700 työtöntä työnhakijaa21.3.2023 08:10:18 EET | Tiedote

Työttömyys kääntyi Pohjois-Pohjanmaalla kasvuun syksyllä 2022 ja työttömien määrä on jatkanut kasvua alkuvuodesta 2023. Pohjois-Pohjanmaalla oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 500 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä on edelleen korkea (2 300), mikä johtuu sekä heikentyneestä taloustilanteesta sekä talvikauden vähentyneestä työntekijätarpeesta. Avoimien työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiempaan koko maakunnan alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme