Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi alkoi 2.2.2023 Oulussa – päivitykset tarpeen yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta

Jaa
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Kainuun prikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssin kuntien, viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median avainhenkilöille. Osallistujat jatkokurssille tulevat peruskurssit 72 - 75 vuosina 2013 - 2016 suorittaneille henkilöille Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnista.

”Jatkokurssin tavoitteena on syventää ja päivittää tietoja varautumisesta ja kokonaismaanpuolustuksesta ja kokonaisturvallisuudesta. Kurssin ohjelmaa laadittaessa on otettu huomioon ajankohtainen turvallisuuspoliittinen tilanne ja sen vaikutukset yhteiskuntaan ja arjen turvallisuuteen,” totesi kurssin johtajana Pohjois-Suomen aluehallintoviraston puolesta toimiva ylijohtaja Terttu Savolainen.

Kainuun prikaati puolesta kurssin johtajana toimii apulaiskomentaja, eversti Ari Lehmuslehti.

”Puolustusvoimien tärkein tehtävä on Suomen sotilaallinen puolustus. Normaalioloissa toiminnan tarkoitus on ennaltaehkäistä sotilaallisen voiman käyttö maatamme kohtaan. Parasta ennaltaehkäisyä on mitatusti erittäin korkea maanpuolustustahto,” eversti Lehmuslehti totesi.

Pohjoisen merkitys Suomen turvallisuudessa kasvoi

Ylijohtaja totesi lisäksi, että noin vuosi sitten turvallisuusympäristömme muuttui rajulla ennalta arvaamattomalla tavalla.

”Uudessa turvallisuuspoliittisessa ympäristössä korostuu pohjoisen geopoliittinen asema. Suomella on maayhteys maailmalle Ruotsin ja Norjan kautta. Pohjoinen kytkee Suomen maantieteellisesti länteen. Pohjoinen on nousemassa kriittisen tärkeäksi maamme puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta,” ylijohtaja Savolainen huomautti.

”Nykyinen tilanne on varautumisen ja turvallisuuden näkökulmasta huomattavasti vaativampi ja vakavampi, mitä olemme koskaan kohdanneet rauhanaikana. Isossa kuvassa meidän täytyy varautua siihen, että epävakauden ja epävarmuuden aika kestää vuosia. Nyt on satsattava siviilivalmiuteen ja varautumisen järjestelyjen saattamiseen kuntoon,” Savolainen totesi.

Liite

Lyhennelmä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolaisen puheesta alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssilla 2.2.2023 Oulussa

Lisätietoja:

Terttu Savolainen, ylijohtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 050 583 9912

Ari Lehmuslehti, eversti, apulaiskomentaja Kainuun Prikaati ari.lehmuslehti@mil.fi p. 0299 451 101

Tom Tallberg, pelastusylitarkastaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 563

Pohjois-Suomi

Turvallisuus ja varautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Laskutuspalvelun käyttäminen – olivatko työntekijät työsuhteessa vastaajayhtiöön22.3.2023 12:51:16 EET | Tiedote

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi asbestipurkutyötä suorittavan yhtiön toimitusjohtajalle 40 päiväsakkoa. Yhtiölle esitetty yhteisösakkovaatimus hylättiin. Käräjäoikeus arvioi asbestipurkutyössä esiin tulleiden laiminlyöntien lisäksi sitä, tulkittiinko laskutuspalvelua käyttäneet asbestinpurkajat kevytyrittäjiksi vai työstä vastanneen yhtiön tai työn laskuttaneen yrityksen työntekijöiksi. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 17.3.2023.

Regionförvaltningsverket i Norra Finland: Centret för stora rovdjur i Kuusamo ska ordna nödvändig tandvård för djuren senast 31.5.202322.3.2023 12:39:14 EET | Tiedote

I juli i fjol ålade Regionförvaltningsverket i Norra Finland centret för stora rovdjur i Kuusamo att rätta till de missförhållanden som observerats i skötseln av djuren senast 31.8.2022. Utifrån regionförvaltningsverkets begäran om utredning i november har centret för stora rovdjur inte inom utsatt tid, och inte heller därefter, ordnat en lämplig veterinärbesiktning av alla djur och inte skaffat vård för alla djur som behöver den.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: Kuusamon Suurpetokeskuksen on järjestettävä eläimille tarvittava hammashoito 31.5.2023 mennessä22.3.2023 12:35:30 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on viime vuoden heinäkuussa määrännyt Kuusamon Suurpetokeskuksen korjaamaan eläinten hoidossa havaitut epäkohdat 31.8.2022 mennessä. Aluehallintoviraston marraskuussa tekemän selvityspyynnön perustella suurpetokeskus ei ole määräaikaan mennessä, eikä sen jälkeenkään, aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti järjestänyt kaikille eläimille asianmukaista eläinlääkärin tekemää terveystarkastusta, eikä hankkinut hoitoa kaikille sitä tarvitseville eläimille.

Vid veckoslutsinspektioner på byggarbetsplatser övervakas användningen av utländsk arbetskraft och arbetssäkerheten21.3.2023 07:10:00 EET | Tiedote

I år görs arbetarskyddsinspektioner på byggarbetsplatser i Södra Finland under flera veckoslut. Vid inspektionerna övervakas särskilt användningen av utländsk arbetskraft och arbetssäkerheten. Samtidigt samlar man in information för den fortsatta övervakningen om hur arbetsgivaren iakttar anställningsförhållandets minimivillkor till exempel i fråga om lön och arbetstider. På detta sätt strävar man efter att bekämpa utnyttjandet av utländsk arbetskraft inom byggbranschen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme