Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto antoi huomautuksen Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän lasten ja nuorten toimintaterapia palvelujen järjestämisestä

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymälle huomautuksen puutteellisen palvelujen järjestämisen vuoksi.

Huomautus kohdistuu kuntayhtymän lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelujen järjestämiseen. Huomautusta on edeltänyt jo kaksi aiempaa valvontapäätöstä samasta asiasta, joissa hallinnollisena ohjauksena oli huomion kiinnittäminen puutteellisten palvelujen järjestämiseen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto aloitti Raahen seudun terveydenhuollon hyvinvointikuntayhtymän lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelujen järjestämisen valvonnan 21.5.2019. Valvonta-asia käynnistyi epäkohtailmoituksen seurauksena.

Aluehallintovirasto pyysi täydentävänä selvityksenä ajankohtaiset tiedot lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelujen hoitoon pääsyn tilanteesta toukokuussa 2022 ja uudisti pyynnön 9.9.2022.

Aluehallintoviraston saaman selvityksen mukaan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on ryhtynyt sinänsä asianmukaisiin toimenpiteisiin asiantilan korjaamiseksi, mutta toimenpiteet eivät ole olleet riittäviä pitkään jatkuneen hoitoon pääsyä koskevan vaikean jonotilanteen korjaamiseksi.

Nyt annetun huomautuksen mukaan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän tulee antaa selvitys aluehallintovirastolle, mihin toimenpiteisiin se on asiassa edellisen annetun selvityksen (päivätty 26.9.2022) jälkeen ryhtynyt. Kuntayhtymän on liitettävä vastaukseensa ajankohtaiset tiedot lasten ja nuorten toimintaterapian hoitoon pääsyn tilanteesta ajalta 1.11.– 16.12.2022, josta ilmenee tiedot yli kolme kuukautta hoitoon pääsyä jonottaneiden lukumäärästä.

Selvitys tulee toimittaa aluehallintovirastoon 28.12.2022 mennessä. Päätöksen diaarinumero on PSAVI/6333/2021.

Lisätietoja

Harri Suhonen Terveydenhuollon ylitarkastaja, TtM, harri.suhonen@avi.fi, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue.

Pohjois-Suomi

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johto kaksipäiväisellä maakuntamatkalla Kainuussa27.1.2023 17:37:03 EET | Tiedote

Tapaamiset Kainuun hyvinvointialueen, Kainuun maakunnan sidosryhmien ja alueen yritysten ja median kanssa olivat ohjelmassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johdon vierailulla 26.-27.1.2023. Koronan vuoksi läsnäolotapaamisia ei ole kolmeen vuoteen järjestetty. Esillä olivat maakunnan hyvinvoinnin, sivistystoimen, elinvoiman, kriiseihin varautumisen, saavutettavuuden ja työsuojelun kysymykset.

Vi förändrar världen tillsammans - utvecklingsprojekten ökar de ungas delaktighet och samhörighetskänsla24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

För att utveckla ungdomssektorn delade regionförvaltningsverken under 2022 ut nästan tre miljoner euro i understöd till sammanlagt 91 projekt. Inom utvecklingsprojekten kan man snabbt reagera på fenomen och på konsekvenserna av världsläget i de ungas liv. I målen för de projekt som understödes 2022 nämndes de ungas delaktighet, jämlikhet och stärkande av samhörigheten.

Maailmaa muutetaan yhdessä - kehittämishankkeilla lisätään nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyden tunnetta24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen vuoden 2022 aikana lähes kolme miljoonaa euroa yhteensä 91 hankkeelle. Kehittämishankkeissa pystytään nopeasti reagoimaan ilmiöihin ja vaikkapa maailmantilanteen heijastamiin vaikutuksiin nuorten elämässä. Vuonna 2022 avustettujen hankkeiden tavoitteissa näkyivät nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme