Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto asetti aluevaalilautakunnat

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on asettanut aluevaalilautakunnat Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan tuleville hyvinvointilalueille. Aluevaalilautakuntien tehtävänä on aluevaalien ehdokasasettelun ja vaalituloksen vahvistaminen. Suomen ensimmäiset aluevaalit toimitetaan 23.1.2022 ja aluevaltuustot aloittavat toimintansa 1.3.2022.

Yleisillä vaaleilla valittavat aluevaltuustot valitaan maahan kaikille 21 perustetulle hyvinvointialueelle. Aluevaltuuston tehtävänä on alkuvaiheessa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen. Aluevaltuusto valitsee myös hyvinvointialuejohtajan, päättää aluehallituksen kokoonpanosta ja asettaa hyvinvointialueen muut toimielimet.

Ensimmäisissä hyvinvointialueiden aluevaaleissa aluevaalilautakunnan asettaa se aluehallintovirasto, jonka alueella hyvinvointialue on. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella on Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueet.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto nimitti 21.9.2021 Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueiden aluevaalilautakuntiin puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, varsinaiset jäsenet sekä varajäsenet. Kainuun aluevaalilautakunnan puheenjohtajaksi nimitettiin Timo Hurskainen ja Pohjois-Pohjanmaan aluevaalilautakunnan puheenjohtajaksi Mika Penttilä.

Esityksiä aluevaalilautakunnan jäseniksi aluehallintovirasto pyysi edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneilta äänestäjäryhmiltä. Edellisissä kuntavaaleissa asettivat ehdokkaita Kainuussa 11 ja Pohjois-Pohjanmaalla 18 puoluetta, yhdistystä tai yhteislistaa.

Lisätietoja: 

  • Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätökset

Medialle: 

  • kehittämispäällikkö Leena Meriläinen 029 501 7523

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@avi.fi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Sivistystoimi sai kiitosta onnistumisesta korona-aikana – jälkityö jatkuu pitkään14.10.2021 12:52:49 EEST | Tiedote

Ylijohtaja Terttu Savolainen ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mikko Kinnunen vierailivat 14.10.2021 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston sivistysjohdon verkoston kokouksessa. Johtaja Veijo Kosola kertoi avauksessaan, että koronapandemian aikana kuntien sivistysjohto on kokoontunut verkostossa 66 kertaa. Ylijohtaja esitti suuret kiitokset kuntien sivistysjohdolle ja sivistystoimen työntekijöille alueellamme menestyksekkäästä koronaepidemian torjuntatyöstä. Kouluissa ja oppilaitoksissa on selvitty erinomaisesti järjestämään opetus haasteellisissa olosuhteissa koronakriisin aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme