Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston info tavoitti lähes 400 yleisötilaisuuksien järjestäjää

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksien järjestäjille suunnattu tiedotustilaisuus 24.11.2021 tavoitti 391 tapahtumatuottajaa tai niiden järjestämisestä kiinnostunutta kuulijaa, sekä alan yrittäjiä. Kesällä 3.6.2021 järjestetty vastaava info tavoitti 260 toimijaa.

Valtionhallinnon tahtotila on, että yhteiskunta voidaan pitää auki ja mahdollistetaan yhdessä turvallinen osallistuminen eri tapahtumiin.

”Haluamme viranomaisina auttaa tapahtumajärjestäjiä, että yleisötilaisuudet voidaan järjestää uusien käytäntöjen mukaisesti,” ylijohtaja Terttu Savolainen perusteli.

”Rajoituspäätöksellä, joka astuu voimaan Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella perjantaina 26.11.2021 pyrimme ehkäisemään koronaviruksen laajempaa leviämistä, suojelemaan riskiryhmiä ja turvaamaan terveydenhuollon kantokykyä. Päädyimme omassa kokonaisarvioinnissamme siihen, että vallitsevissa olosuhteissa on välttämätöntä ottaa käyttöön rajoitus alueellamme päätetyllä tavalla,” ylijohtaja Savolainen perusteli.

”Yleisötilaisuuksien rajoituksesta vapautuu, jos tilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön EU:n koronatodistuksen, eli koronapassin. Tästä päätöksestä on tullut alueeltamme pääosin myönteistä palautetta,” hän kiitti.

Pohjois-Pohjanmaa on ollut parin viikon ajan leviämisalue. Valtioneuvosto on asettanut alueelle ravintolarajoituksia aukioloaikoihin ja asiakaspaikkoihin. Nämä rajoitukset ovat olleet voimassa jo tasan viikon. Myös näistä rajoituksista ravitsemusliikkeet ovat voineet vapautua ottamalla käyttöön koronapassin.

Sen sijaan tartuntatautilaissa määritellyt viranomaisten antamat hygieniatoimien noudattamisen ohjeet ovat voimassa. Myös kunnat voivat antaa määräyksiä omalla alueellaan.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tilaisuudesta julkaistaan torstaina tallenne, josta voi nähdä suullisesti esitetyt vastaukset. Aivan jokaiseen yli sataan etukäteen kerättyyn kysymykseen ei tällä kertaa ehditty vastaamaan varatussa ajassa. Vastaukset päivitetään aluehallintovirastojen verkkosivustolle Usein kysyttyjen kysymysten osioon parhaan kykymme mukaan.

Lisätietoja:

Tilaisuuden nauhoite tulee torstain aikana katsottavaksi Avin Youtube- kanavalla ,jossa se on nähtävissä kahden viikon ajan.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella ajalla 26.11.2021- 25.12.2021.

Koronapassin käyttöön liittyvissä käytännön kysymyksissä pyydämme mahdollisuuksien mukaan perehtymään ensin avi.fi -sivulla jo oleviin vastauksiin ja STM:n koronapassi-sivuun!

   Usein kysyttyä koronasta avi.fi-sivustolla

   Koronatodistus: Mikä on koronapassi? (stm.fi)

   Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätökset ja yleistiedoksiannot

   Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedotteet

   Aluehallintoviraston koronainfo toimijoille: p. 0295 016 666 (ma-pe 8.30-11.30 ja 12.30-16), koronainfo@avi.fi

Medialle:

   ylijohtaja Terttu Savolainen, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi

   aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola, p. 0295 017 573, pasi.eskola@avi.fi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Nya begränsningar för inomhussammankomster träder i kraft på självständighetsdagen inom Södra Österbottens, Mellersta Österbottens, Mellersta Finlands och Birkalands sjukvårdsdistrikt3.12.2021 14:22:21 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade idag med stöd av 58 paragrafen i lagen om smittsamma sjukdomar nya sammankomstbegränsningar för fyra sjukvårdsdistrikts områden. De nya förordnandena träder i kraft på självständighetsdagen den 6 december 2021 och de är i kraft en månad. Regionförvaltningsverkets tidigare beslut om sammankomstbegränsningar hålls i kraft i Vasa sjukvårdsdistrikts område.

Sisätilojen uudet kokoontumisrajoitukset Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueelle tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä3.12.2021 14:21:11 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uudet kokoontumisrajoitukset neljän sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet määräykset tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 ja ovat voimassa kuukauden. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella pysyy voimassa aluehallintoviraston aiempi päätös kokoontumisrajoituksista.

Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevia rajoituksia kiristetään Uudellamaalla, myös Kanta-Hämeeseen rajoituksia2.12.2021 19:48:44 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kanta-Hämeessä kielletään sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitukset tulevat voimaan 4.12. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Enintään 20 hengen kokoontumisrajoitukset voimaan sisätiloissa Pohjois-Pohjanmaalla – koronapassilla mahdollisuus vapautua rajoituksista2.12.2021 17:02:40 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Toimijat voivat järjestää yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella ajalla 3.12.2021 - 31.12.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme