ELY-keskukset

Pohjois-Suomen ETNO haastaa kasiluokkalaiset keskittämään voimansa hyvään (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)

Jaa

ETNOn (etnisten suhteiden neuvottelukunta) yhtenä tehtävänä on vuoropuhelun mahdollistaminen. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen koordinoima Pohjois-Suomen ETNO haluaa kuulla nuorten ääntä kutsumalla Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen kasiluokkalaiset osallistumaan haasteeseen, jossa keskiössä on yhdenvertaisuus.

Oulussa 17.3.2015 järjestetyn sarjakuvatyöpajan satoa. Kuva Pohjois-Suomen ETNO.
Oulussa 17.3.2015 järjestetyn sarjakuvatyöpajan satoa. Kuva Pohjois-Suomen ETNO.

Haasteeseen voi osallistua joko luokkana tai kouluna. Kaikkien teeman käsittelyyn osallistuneiden kesken arvotaan kolme voittajaa, jotka palkitaan. Haastekampanjaan voi osallistua ottamalla teema esille yhdessä tai useammassa oppiaineessa. Oppitunnilla voidaan esimerkiksi pohtia mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa tai miten jokainen voi huomioida eri vähemmistöjen edustajat omassa toiminnassaan, koulussa, harrastuksissa ja arjessa.Kasiluokkalaiset voivat ideoida, miten meidän tulisi toimia rasismia vastaan ja miten voimme varmistaa, että jokaisella on oikeus kuulua joukkoon. Luokassa voidaan myös pohtia, miten lisätään kaikkien yhteenkuuluvaisuuden ja turvallisuuden tunnetta.

Teeman käsittelytavan luokka tai koulu voi ideoida itse. Pohjois-Suomen ETNOlle toimitetaan teeman käsittelystä raportti, jossa kerrotaan mitä tehtiin, minkälaisia ajatuksia aihe herätti ja seurasiko teeman käsittelystä jotain.

Pohjois-Suomen ETNO toivoo kampanjan tukevan yhdenvertaisuus ja osallisuustyötä kouluissa ja herättelemään nuoret ajattelemaan moninaisuutta sekä omaa rooliaan vuorovaikuttajina. Kampanja tukee myös koulurauhaohjelman vuoden koulurauhateemaa ”Kaikille kaveriksi – Vän med alla”, jolla halutaan vähentää lasten yksinäisyyttä.

Fakta

  • Valtakunnallisen neuvottelukunnan lisäksi toimii seitsemän alueellista ETNOa
  • ETNOn toiminnasta säädetään valtioneuvoston asetuksella (771/2015)
  • ETNOn toimikausi kestää neljä vuotta kerrallaan
  • Alueelliset ETNOt toimivat alue- ja paikallistasolla eri tahoja yhdistävänä aloitteellisena asiantuntija-, yhteistyö- ja vuoropuheluelimenä
  • Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla toimii alueiden yhteinen Pohjois-Suomen ETNO
  • Pohjois-Suomen ETNOssa on edustettuna Etnika Kainuu ry, Kainuun Nuotta ry, Monikulttuuriset siskot ry, Oulun Nuorten Naisten Kristillinen yhdistys, Suomen Arabialainen Kulttuuri ry, Raahen monikulttuurinen yhdistys TOIVO ry, Suomi-Venäjä seura ry, Kainuun ELY-keskus, Kajaanin kaupunki, Kalajoen kaupunki, Kuusamon kaupunki, Oulun kaupunki, Pohjois-Suomen AVI, Akava ry, Maahanmuuttajien yhdistys Matushka ry, Oulun kaupungin maahanmuuttajaneuvosto, SAK ry, Suomen Punaisen Ristin Oulun piiri ja Vuolle Setlementti ry
  • Pohjois-Suomen ETNOn toimintaa koordinoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maahanmuuttopäällikkö Hanna Määttä, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Oulussa 17.3.2015 järjestetyn sarjakuvatyöpajan satoa. Kuva Pohjois-Suomen ETNO.
Oulussa 17.3.2015 järjestetyn sarjakuvatyöpajan satoa. Kuva Pohjois-Suomen ETNO.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Itä-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelma päivitetään – Kerro mielipiteesi liikenteen riskiryhmistä ja ongelmista!27.9.2022 12:59:43 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskus on käynnistänyt Itä-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelman päivityksen. Itä-Suomessa asuvien ja toimivien näkemyksiä liikenteeseen liittyvistä turvallisuusongelmista ja -haasteista kerätään syksyn aikana erillisellä kyselyllä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään liikenneturvallisuussuunnitelman tavoitteiden ja painopistealueiden valinnassa ja toimenpiteiden suunnittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme