Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta jatkaisi yhdenvertaista rokotejakelua

Jaa

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui vuoden neljänteen verkkokokoukseen johtaja Terttu Savolaisen johdolla 16.3.2021 ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Valmiustoimikunnan mielestä kansallista rokotejärjestystä ei tule muuttaa. Sen muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua. Tulevina viikkoina rokotteita saadaan maahamme aikaisempaa enemmän, valmiustoimikunta toteaa.

Kainuussa koronavirustilanne on perustasolla ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa ollaan yhä pandemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntaryppäät on saatu molemmissa maakunnissa jäljitettyä erinomaisesti. Hiihtolomaviikon jälkeen ei toistaiseksi ole havaittu taudin leviämisaaltoa Pohjois-Suomessa.

Huolestuttavaa on, että lähialueillamme ulkomailla virustilanne on merkittävästi Suomea huonompi. Pohjois-Suomessa on yhä mahdollisuus epidemian pahenemiseen nopeastikin.

Avi vastaa koronatiedon kysyntään

Tartuntatautilain määräysten noudattamista asiakastilojen koronaturvallisuuden osalta valvoo kuntien ympäristöterveydenhuolto. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto informoi kuntien terveydensuojelun, elintarvikevalvonnan, tartuntataudeista vastaavien ja johdon edustajat tartuntatautilain pykälien tulkinnoista ja valvonnan toteuttamisesta maanantaina 22.3.2021.

Aluehallintovirasto on järjestänyt verkossa julkisia tiedotustilaisuuksia sekä yrittäjien infotilaisuuden, joista on avoimet tallenteet verkkosivulla ja uutiskirjeessä. Valmisteilla on yhdessä korkeakoulujen ja yliopiston kanssa informaatiotilaisuus opiskelijoille koronatilanteesta.

Koronavirus hallinnassa Pohjois-Suomessa

Valmiustoimikunnan kokouksessa kuultiin sairaanhoitopiirien,Oulun kaupungin, Jokilaaksojen ja Koillismaan edustajienkatsaukset koronaviruksen torjuntatoimista alueellaan. Kunnilla ja aluehallintovirastolla on valmius päättää lasten ja nuorten lähiopetuksenjärjestelyistä tarvittaessa nopeasti.

Yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset etäyhteyksin

Johtaja Maria Siurua kertoi aluehallintovirastojen yhteistyöstä tartuntatautilain uusien pykälien tulkinnassa ja tarkastustoiminnan aloittamisessa.

Asunto-osakeyhtiöiden, osakeyhtiöiden ja osuuskuntien sekä rekisteröityjen yhdistysten kokoukset eivät tuoreen linjauksen mukaan ole yleisötilaisuuksia, joita Avin määräys osallistujamäärän rajoituksesta koskee. Aluehallintovirasto suosittelee silti etäkokouksia.

Maahantulijoille tulossa ensimmäiset massatestaukset

Aluehallintovirastot valmistelevat ensimmäisiä maahantulijoiden ns. massapäätöksiä, jossa yksilöiden sijaan joukko maahantulijoita voidaan määrätä pakolliseen terveystarkastukseen. Käytännön toimista vastaa kunta, jonka alueella rajan ylitys tapahtuu.

Rajoituksia ja suosituksia noudatettava tunnollisesti

Yhteistyö valtion ja kuntien viranomaisten kesken on toiminut erittäin hyvin Pohjois-Suomessa,” kiittää ylijohtaja Savolainen.

Valmiustoimikunta toivoo kaikilta suositusten ja viranomaisten antamien määräysten noudattamista. Tähän asti Pohjois-Suomessa on koronan torjunnassa onnistuttu. Kiitos tästä kuuluu niin alueemme asukkaille, yrittäjille, palveluntarjoajille ja kaikille toimijoille.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 6.4.2021 klo 10.00.

 

Lisätietoja:

Terttu Savolainen, ylijohtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

050 583 9912, terttu.savolainen@avi.fi

johtaja Maria Siurua maria.siurua@avi.fi

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola pasi.eskola@avi.fi

Linkki UKK-vastauksiin:

Lue vastauksia yleisiin kysymyksiin koronasta aluehallintoviraston verkkosivuilta, UKK - Koronavirus COVID-19, http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

https://avi.mailpv.net/a/s/181851974-3a38d618385909d8b9ba957f4ffdb479/4307810?video=true#6040d05242fec
Koronatiedotustilaisuus Pohjois Suomen aluehallintovirastossa 3.3.2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har beviljat tillstånd för staden Kristinestad att muddra i nedre del av Lappfjärds å i översvämningsskyddssyfte12.4.2021 16:46:04 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har den 12 april 2021 beviljat tillstånd enligt vattenlagen för staden Kristinestad att muddra i nedre del av Lappfjärds å. Projektet främjar översvämningsskydd på jordbrukslägenheter längs Lappfjärds ås nedre del och skyddar i extrema fall även bostadsfastigheter. Projektets påverkan på fiskebestånd och naturvärden kompenseras med restaurerings- och utsättningsåtgärder enligt tillståndsbestämmelserna. Beslutet finns tillgänglig via databasen över vatten- och miljötillstånd 12.4.2021 Anvisning: beslutet hittas med kommunsökning: Kristinestad Beslutets diarienummer: LSSAVI/419/2017, beslutets nummer 76/2021 Mer information: Miljööverinspektör Merja Mäensivu, tfn 0295 018 807 Miljoråd Mikko Vesaaja, tfn 0295 018 797 Miljöråd Stefan Nyman, tfn 0295 018 743 e-post: fornamn.efternamn@rfv.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Kristiinankaupungin kaupungille luvan Lapväärtinjoen alaosan ruoppaamiseen tulvasuojelutarkoituksessa12.4.2021 16:45:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.4.2021 myöntänyt vesilain mukaisen luvan Kristiinankaupungin kaupungille Lapväärtinjoen alaosan ruoppaamiseen. Hanke edistää tulvasuojelua Lapväärtinjoen alaosan maataloudelle ja ääritapauksissa myös suojaa asuinrakennuksia. Hankkeen kalasto- ja luontovaikutuksia vähennetään lupamääräysten mukaisesti kunnostus- ja istutustoimilla. Päätös on saatavilla 12.4.2021 Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta Ohje: päätös löytyy esimerkiksi kuntahaulla: Kristiinankaupunki. Päätöksen diaarinumero: LSSAVI/419/2017, päätöksen numero: 76/2021. Lisätietoja: Ympäristöylitarkastaja Merja Mäensivu, puh. 0295 018 807 Ympäristöneuvos Mikko Vesaaja, puh. 0295 018 797 Ympäristöneuvos Stefan Nyman, puh. 0295 018 743 sähköpostit: etunimi.sukunimi@avi.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme