Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: useat päällekkäiset kriisit huolestuttavat iäkkäitä ja nuoria

Jaa

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui aluehallintoviraston koolle kutsumana kokoamaan tilannekuvaa alueen ajankohtaisista varautumisen asioista. Alueellisen valmiustoimikunnan tilannekatsauksilla varmistetaan tiedonkulkua keskeisten toimijoiden välillä Pohjois-Suomen alueella. Kokouksessa ajankohtaiskatsauksen esitti Oulun poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta.

”Useat päällekkäiset kriisit jatkuvat ja muita enemmän ne huolestuttavat iäkkäitä ja nuoria. Tämä näkyy myös poliisin arjessa,” apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta totesi.

Kansalaisilta odotetaan medialukutaitoa, jolla väärä tieto on pyrittävä erottamaan oikeasta. Lisääntyessään disinformaation ja informaatiovaikuttamisen yritykset on meidän yhdessä voitava torjua.

Vuoden kahdeksannessa kokouksessaan 14.6.2022 valmiustoimikunta sai lisäksi kuulla tilannekatsaukset Ukrainan pakolaistilanteesta ja sen vaikutuksista alueellamme, huoltovarmuudesta ja turvallisuustilanteesta.

Varautumisen uutiskirje vastaa luotettavan tiedon kysyntään

Puheenjohtaja, ylijohtaja Terttu Savolainen kiitti avauspuheenvuorossaan varautumisen uutiskirjeen teossa hyvästä yhteistyöstä ja upeista valmiustoimikunnan organisaatioiden lähettämistä kirjoituksista.

Uutiskirje lähetettiin 13.6.2022 suoraan 2000 vastaanottajalle sekä avi.fi kanaviin ja mediaan.

Alueellisella maanpuolustuskurssilla monipuolinen ja kattava kuva kokonaisturvallisuudesta

Ylijohtaja Savolainen totesi, että viime viikolla Raahessa pidetyllä alueellisella maanpuolustuskurssilla painopiste oli kokonaisturvallisuuden osalta erittäin monipuolinen ja kattava. Aikaisempaa enemmän näkökulma oli turvallisuuspoliittinen.

”Mukana oli 50 osallistujaa eri organisaatioista. Alueellisen maanpuolustuskurssilla käydään läpi kattavasti varautumisen asioita,” ylijohtaja kertoi.

Savolainen totesi, että valtakunnan tasolta Raahessa oli korkean tason turvallispoliittisia asiantuntijoita. Perinteiseen tapaan asiantuntijoina olivat turvallisuuskomitean, valtionneuvosten tilannekeskuksen ja valtioneuvoston kanslian viestintäosaston edustajat.

”Tällä kertaa kurssiin kuului myös vierailu Kainuun prikaatissa ja yöpyminen kasarmiolosuhteissa, joka sai kiitosta erityisesti naisilta,” ylijohtaja kertoi.

Suomen huoltovarmuustoimet tähtäävät ensi vuoteen

Johtaja Petteri Koskinen valotti katsauksessaan Ukrainan kriisiä ja sen vaikutuksia Suomessa.

Koskisen mukaan voidaan arvioida, että sotatoimien jatkuminen Ukrainassa on entistä todennäköisempää.

Suomen huoltovarmuuteen kohdistuvat vaikutukset ovat hallinnassa ja varautuminen kohdistuu jo ensi vuoteen. Viljan toimittaminen Ukrainasta on pääosin estynyt ja se aiheuttaa maailmanlaajuista ruokapulaa ja myös akuuttia nälänhätää. Kotimaan ruokaturvallisuutta pyritään varmistamaan myös tämän kesän satokaudella.

Kainuun valmiusfoorumi esitti katsauksen varautumisen ajankohtaisiin toimenpiteisiin maakunnassa. Tilanne on rauhallinen, mutta varautumisen toimet jatkuvat tehostettuna läpi kesän.

Seuraavan suunnitelman mukaisen kokouksen Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pitää elokuun lopulla.

Ylijohtaja toivoi vilkkaan työntäyteisen ja historiallisen kevään jälkeen kaikille rentouttavaa kesää, että voimme voimia täynnä palata syksyn haasteiden pariin.

Linkki

Pohjois-Suomen valmiustoimikunnan varautumisen uutiskirje 1/2022

Lisätietoja

Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi

Johtaja Petteri Koskinen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 544 petteri.koskinen@avi.fi

Pohjois-Suomi
Turvallisuus ja varautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme