ELY-keskukset

Pohjoisen Suomen vesihuoltostrategiatyö etenee (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi)

Jaa
Pohjoisen yhteistyöalueen vesihuoltostrategiatyö on täydessä vauhdissa. Viimeisimmäksi on saatu valmiiksi vesihuollon nykytilan kuvaus ja toimintaympäristön arviointi. Seuraavaksi maakuntien sidosryhmätoimijat kutsutaan ELY-keskuksen järjestämiin yhteistyötilaisuuksiin, jotka järjestetään etäyhteyksin toukokuussa.

Vesihuollon nykytilan ja toimintaympäristön arviointia

Strategiatyön lähtötilanteessa on tärkeää selvittää, millaisessa toimintaympäristössä elämme parhaillaan ja mitä muutostekijöitä meillä on näköpiirissämme.
– Nykytilan ja toimintaympäristön arvioimiseksi hyödynsimme monipuolisesti vesihuollon asiantuntijoiden tietoa ja osaamista. Arvokasta tietoa kerättiin haastattelemalla yli kahtakymmentä vesihuoltoalan asiantuntijaa. Lisäksi pidimme vesihuollon asiantuntijoista muodostuvalla strategiatyöryhmällä kaksi työpajaa, joissa jatkojalostimme nykytilan kuvausta haastattelujen sekä materiaalianalyysin pohjalta, vesitalousasiantuntija Piia Kepanen ELY-keskuksesta kertoo.

Ohjausryhmältä vahva tuki strategiatyölle  

Ohjausryhmä keskusteli kokouksessaan huhtikuussa vesihuollon toimintaympäristön muutostekijöistä ja tulevaisuuden kehittämisteemoista.
– Ohjausryhmä vahvisti strategiaryhmän arvioiden vesihuollon nykytilanteesta ja toimintaympäristön muutoksista olevan oikean suuntaisia ja nosti esille tärkeitä kehittämisteemoja tulevaa varten. Yhteistyö, osaaminen, vesihuoltotietouden levittäminen, riittävät resurssit ja rahoitusinstrumentit vilahtelivat vilkkaassa keskustelussa tärkeimpinä tulevaisuuden kehittämisen kohteina, Kepanen kertoo.

Sidosryhmiä kutsutaan mukaan yhteistyötilaisuuksiin

Jotta strategiasta saadaan vaikuttava, ELY-keskus haluaa yhteistyöhön mukaan alueen vesihuoltotoimijat ja muut sidosryhmät. Kaikille yhteistyöalueen vesihuoltotoimijoille, viranomaisille, tutkimuslaitoksille ja muille vesihuollon asiantuntijatahoille tarjotaan mahdollisuutta osallistua kehitystyöhön toukokuussa järjestettävissä sidosryhmätilaisuuksissa. Järjestämme kolme saman sisältöistä tilaisuutta 17.5., 22.5. ja 24.5.2023 etäyhteyksin, joihin voi osallistua alla lueteltujen linkkien kautta.

Yhteistyötilaisuudet ja linkit kokouksiin (Teams):

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitalousasiantuntija Piia Kepanen, p. 0295 024 171, Etelä-Savon ELY-keskus
Vesitalousasiantuntija Hanna Hentilä, p. 0295 016 312, Etelä-Savon ELY-keskus
Sähköposti etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Haasteellisesta talvesta huolimatta talvikauden tienhoidon asiakastyytyväisyydessä nousua (Keski-Suomi, Itä-Suomi)26.5.2023 08:39:58 EEST | Tiedote

Väyläviraston vuosittain teettämässä talven tienkäyttäjätyytyväisyystutkimuksessa mitataan yksityishenkilöiden sekä raskaan liikenteen tyytyväisyyttä mm. liukkauden torjuntaan, lumen auraukseen sekä tienpinnan tasaisuuteen. Tutkimus antaa erittäin tärkeää palautetta asiakkailta ja tuloksia hyödynnetään talvihoidon kehittämisessä. Talven 2022–2023 tienkäyttäjätutkimus paljastaa, että tyytyväisyys maanteiden talvihoitoon on hiukan noussut edellisestä talvikaudesta, ja on keskimäärin valtakunnan kärkitasoa Keski- ja Itä-Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme