MessukeskusMessukeskus

Pohjoismaiden johtavassa Teknologia 2022 -tapahtumassa lähes 400 yritystä

Jaa

Teknologia 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 5.–7.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma on ensimmäinen suuri Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä ammattitapahtuma korona-ajan jälkeen. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2019. Teknologia-tapahtumaan osallistuu lähes 400 yritystä, jotka edustavat laajasti teknologia-alan eri osa-alueita. Tapahtuman teema on Kestävän huomisen ratkaisut.

Teknologia-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran 2019.
Teknologia-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran 2019.

Teknologia 2022 aihealueita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka, ICT ja 3D. Käytössä on kaksi Helsingin Messukeskuksen isointa hallia.  Tapahtumaan osallistuvat alan johtavat yritykset muun muassa Beckhoff, Bosch Rexroth, Dunlop, Movetec, OEM Finland, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact, Rittal, Sick, Siemens, SMC Automation ja Valmet. Startup-alueella esittäytyvät AISpotter, Dynamik, Fincet, Kuulea Energia, Nive Information Technology, ReFaMo ja Simmulean.

”Vihdoinkin pääsemme järjestämään ison teknologia-alan tapahtuman. Kolmen vuoden tauon jälkeen yrityksillä on paljon kerrottavaa ja kohtaamisia on kaivattu kovasti.  Tapahtuma on veloitukseton kaikille alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Ohjelma on huipputasoa. Nyt kannattaa todellakin käyttää päivä tai pari Teknologia-tapahtumassa. Tietojen päivittäminen ja verkostoituminen ovat nyt erittäin tärkeitä suomalaiselle elinkeinoelämälle”, korostaa liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Teknologia 2022 tarjoaa huippuluokan ohjelmaa

Avajaispuheenvuoron Suomalaisella teknologialla kestävään huomiseen pitää 3.5. klo 10.10 toimitusjohtaja Jaakko Hirvola Teknologiateollisuus ry:stä. Vuoden 2022 teknologiajohtajaksi Suomessa valittu Simo Säynevirta ABB:lta puhuu 5.5. klo 14 aiheesta Miten rakennamme uusiutuvasta sähköstä ja vetytaloudesta Suomen taloudelle uuden tukijalan? Molemmat puheenvuorot pidetään XPlanar-lavalla.

Tapahtumassa järjestetään ohjelmaa viidellä eri ohjelmalavalla, joilla on yli 150 puheenvuoroa. Lavaohjelmat jakautuvat teemoittain. XPlanar on isoin lava ja siellä on esillä muun muassa automaatio, kvanttilaskenta ja avaruusteknologia. Lavan keynote-puheenvuoroja ovat tiistaina 3.5. Fast lane to sustainable batteries, Jari Parviainen, Valmet Automotive EV Power, keskiviikkona 4.5. Tutkimuksesta tekoälyyn – vihreän siirtymän huipputeknologia, Ville Voipio, Vaisala ja torstaina 5.5. Kohti kestävämpiä tavaravirtoja, Mika Vehviläinen,  Cargotec Corporation.

Tiistain 3.5.  keskustellaan XPlanar-lavalla klo 10.30 tulevaisuuden tietoliikennestrategiasta, 6G skenaariosta 2030 ja matkaviestinteknologioiden uusista liiketoimintamahdollisuuksista. Kunnossapito-lavan paneelissa klo 14.40 teemana on digitalisaatio kunnossapidossa.  Keskiviikkona 4.5. paneelissa Enabling Automated Driving keskustellaan automaattisesta ajamisesta uusimman tunnistusteknologian ja automaattisesta ajamisesta liikenteessä ja off-road-ympäistössä saatujen kokemusten kautta.

Tivia Stagella on esillä ICT ja Software ja Tech Cornerissa muun muassa konenäkö ja 3D-tulostus. Lisäksi on Energia ja Kunnossapito -lava ja Robotiikka-lava.   

Suuria palkintoja jaossa keskiviikkona – 20 000 e ja 10 000 e voittajille!

Teknologia 2022 startup-kilpailun finaali on 4.5. klo 15-16 XPlanar-lavalla ja Suomen Messusäätön rahoittama 20 000 euron palkinto jaetaan klo 19.15. Finaaliin osallistuvat Ai2Ai Oy,  AISpotter Oy, Biovaaka Oy, Bloft Design Lab,  CeLLife, Forciot Oy ja Hidas (Greenele Oy),jotka pitchaavat raadin edessä. Teknologia-tapahtuma järjestää kilpailun yhdessä Finnish Business Angels Network  FIBAN:n kanssa.  Ällistyttävät robotit -kilpailun finaali on 4.5. klo 12.30 – 13.30 Tivia Stagella ja palkintojen jako klo 14.30 XPlanar-lavalla. Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran järjestämässä kilpailussa jaetaan 17 000 eurolla palkintoja opiskelijajoukkueille. Voittaja saa 10 000 euroa. Ensimmäistä kertaa Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA ry jakaa  Suomen 3D-tulostuspalkinnon 4.5.  klo 14-14.15 Tech Cornerissa.

Tulevaisuuden työnantaja -päivä 3.5. opiskelijoille

Teknologia 2022 -tapahtuman Tulevaisuuden työnantaja -päivään osallistuu 16 yritystä. Näistä kuusi kertoo yrityksen tarjoamista mahdollisuuksista 3.5. klo 12-12.30 XPlanar-lavalla. Päivään osallistuvat yritykset tunnistaa Tulevaisuuden työnantaja -merkistä. Opiskelijat ovat tervetulleita tapahtumaan joka päivä.
________________________

Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma Teknologia 22 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Helsingissä 3.–5.5.2022. Tapahtuma on avoinna ti 3.5. klo 9-17, ke 4.5. klo 9-17 ja to 5.5. klo 9-16. Keskiviikkona on lisäksi verkostoitumistilaisuuksina After Work klo 16.30-19 ja Teknologia Party klo 19-22. Molemmat tilaisuudet ovat rekisteröityneille kävijöille avoimia.

Alan ammattilaiset ja opiskelijat voivat rekisteröityä tapahtumaan veloituksetta.
Rekisteröityminen, mukana olevat yritykset ja ohjelma: www.teknologia22.fi   

Messukeskus järjestää Teknologia 2022 -tapahtuman yhteistyössä Suomen Automaatioseura ry:n, Suomen 3D-tulostusyhdistys FIRPA:n, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n, Suomen Robotiikkayhdistys ry:n ja Team Robotics’in, Teknisen Kaupan Liiton, Elektroniikan Komponentti- ja Mittalaitetoimittajat ELKOMIT ry:n, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n, Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran sekä Finnish Fluid Power Association FFPA ry:n kanssa.

Expomark on mukana Teknologia-tapahtumassa järjestämässä energian ja kunnossapidon aihealueet.

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, Marcus Bergström, p. 044 562 4524, marcus.bergstrom@messukeskus.com
tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvia vuoden 2019 tapahtumasta Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com . 

Kuvat

Teknologia-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran 2019.
Teknologia-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran 2019.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme