Pohjoismaiden ruuantuottajat koolla Seinäjoella 17.-19. elokuuta
NBC Presidiumiin osallistuu Pohjoismaiden tuottajajärjestöjen johto sekä järjestöjen asiantuntijoita.
Kokouksen mediatilaisuus järjestetään perjantaina 19.8. kello 11.30 Hotelli Almassa Seinäjoella.
Halukkaat mediat ovat tervetulleita seuraamaan kokousta sekä retkelle alueen maatalous- ja ruokayrityksiin. Kokouksen osallistujia on mahdollista haastatella mediatilaisuuden ja retken lisäksi kokoustaukojen yhteydessä.
Kokouksesta uutisoivat toimittajat ovat tervetulleita myös Presidiumin iltatilaisuuteen 18.8. kello 18 Koskenkorvan Trahteeriin. Iltatilaisuuteen osallistujilta pyydämme ilmoittautumiset 15.8. mennessä alla olevasta linkistä.
NBC Presidium iltatilaisuus (lyyti.fi)
(Kokouksen ohjelma alla)
Lisätiedot ja etukäteen toivotut haastattelupyynnöt:
Juha Ruippo, johtaja, MTK (+358 40 553 3232)
Jonas Laxåback, toiminnanjohtaja, SLC (+358 40 940 2737)
Christoffer Ingo, asiantuntija, SLC (+358 40 545 5472)
Meri Remes, nuoret tuottajat (+358 44 986 1474)
Kari Huhtala, vt. toimitusjohtaja, Osuustoimintakeskus Pellervo (+358 40 846 6704)
Klaus Hartikainen, jäsenviestintäpäällikkö, MTK (+358 40 169 2060)
NBC Presidium Seinäjoella 17.-19.8.2022
Ohjelma
17.8.
15.00-18.00 |
Saapuminen ja työryhmien jako Hotel ALMA |
|
17.00 |
Virtuaaliretki teemalla Närpiö-ilmiö |
Stefan Skullbacka, Mikaela Björklund |
19.00 |
Kevyt buffet |
|
19.30-22.00 |
Iltasuunnistus ja orientaatio Seinäjoen Kaupungintalo, Kalevan Navetta |
Maaseutuverkosto & Ruokavirasto |
18.8.
09.00 |
Teemakeskustelu: Pohjoismainen maatalous arvaamattomammassa maailmassa – Olemmeko valmiita? Hotel ALMA |
Moderaattori: Christoffer Ingo, SLC o Juha Marttila, MTK & Søren Søndergaard, NBC o Tuomo Mäenpää, HVK o Per Vesterbeck, L&F o Ministeri Thomas Blomqvist o Niels Skovgaard, Landbo Ungdom |
10.15 |
Kahvitauko |
|
10.30 |
Paneelikeskustelu: ”Pohjoismainen maatalous – tulevaisuuden ratkaisujen tuottaja? Mitä vaaditaan? Mitä me teemme?" |
Moderaattori: Christoffer Ingo, SLC |
11.50 |
Yhteenveto |
Petri Pitkänen, Pellervo Coop Center |
12.00 |
Lounas |
|
13-17.00 |
Retki |
o Foodwest (Karri Kunnas) o Naudanlihan tuotanto - Nurmo o Atrian & Uusiutuva energia o Broilerintuotanto – Nurmo |
18.00 |
Iltaohjelma Koskenkorvan Trahteeri |
19.8.
09.00 |
Kokous Hotel ALMA |
o Ministeri Antti Kurvinen (Etänä) o Kati Partanen WFO-raportti o BFFE-raportti o WTO o Viralliset kokousasiat |
11.15 |
Päätössanat |
Søren Søndergaard & Mats Nylund |
11.30 |
Lounas |
|
11.30 |
Mediatilaisuus (TBC) |
Puheenjohtajat ja pääsihteeri Jan Laustsen |
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Juha RuippoMTK JohtajaMTK
Puh:+358 40 553 3232juha.ruippo@mtk.fiTietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Komission tiukkaa ilmastotavoitetta ei voida saavuttaa maankäyttösektorilla2.7.2025 14:59:35 EEST | Tiedote
EU-komissio julkaisi tänään tavoitteensa vähentää unionin alueen kasvihuonekaasupäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja linjassa pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden kanssa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK pitää ilmastotyötä välttämättömänä, mutta korostaa, ettei tiukkaa yleistavoitetta voida saavuttaa nykyisillä, epärealistisilla odotuksilla maankäyttösektoriin liittyen.
Koneen Säätiöltä merkittävä rahoitus MTK:lle25.6.2025 13:35:00 EEST | Tiedote
Koneen Säätiön Metsän puolella -aloite myöntää yhteensä 2,2 miljoonaa euroa kolmelle hankkeelle, jotka edistävät luonnonarvomarkkinan käynnistymistä Suomessa. MTK:lle säätiö myöntää 500 000 euroa. Rahoituksella kehitetään metsänomistajalähtöisiä luontoarvomarkkinapalveluita.
Avomaankurkun satokausi on käynnissä – ennuste lupaa keskitasoista satoa25.6.2025 07:50:00 EEST | Tiedote
Avomaankurkku on nyt kotimaisimmillaan ja parhaimmillaan. Avomaankurkku on tutun kasvihuonekurkun topakka ja luonteikas serkku, mutta herkkä sellainen. Väärä kuljetuslämpötila, vetoisa tai kylmä säilytys kaupassa ja kotona voivat pilata kurkun matkan pellolta lautaselle. Kun viljely, kuljetus ja säilytys tehdään oikein, on lopputuloksena suomalaisten rakastama kesäherkku, joka maistuu sellaisenaan tai osana kesäruokia ja jatkaa ilahduttamista pitkälle syyskesään.
METSO-ohjelman rahoitus on turvattava myös jatkossa24.6.2025 13:08:13 EEST | Tiedote
Valtioneuvosto hyväksyi Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelman eli METSO-ohjelman vuonna 2014. Nykyisen ohjelmakauden on määrä jatkua vuoden 2025 loppuun saakka. MTK on ollut mukana työryhmässä valmistelemassa uutta ohjelmakautta, joka alkaisi vuoden 2026 alussa. MTK:n ympäristöasiantuntija Heli Siitarin mukaan on välttämättömänä, että maanomistajia vapaaehtoiseen suojeluun kannustavan työkalun riittävä rahoitus turvataan myös jatkossa.
Laatua Suomesta Oy kokoaa laatutyön saman katon alle24.6.2025 11:11:23 EEST | Tiedote
Suomalaisen elintarvikeketjun vahvuus perustuu käytännön laatutyöhön alkutuotannossa ja elintarvikkeiden jalostuksessa. Marraskuussa 2024 perustettu Laatua Suomesta Oy kokoaa yhteen maatalouden, puutarhatuotannon sekä elintarvikkeita jalostavien yritysten laatutyön. Juuri avatuilla www.laatuasuomesta.fi -verkkosivuilla pääsee nyt seikkaperäisesti tutustumaan ajankohtaisiin ja kehitteillä oleviin laatujärjestelmiin ja yhtiön tarjoamiin palveluihin. Laatua Suomesta Oy:n perustajia ovat MTK, SLC, Kauppapuutarhaliitto ry sekä Hedelmän- ja Marjanviljelijäin Liitto ry.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme