Loimaan Kivi OyLoimaan Kivi Oy

Pohjoismaiden suurin graniittisten kivien toimittaja ja jalostaja Loimaan Kivi Oy osti Suomen suurimman ympäristökivien toimittajan Luonnonkivi Palin Oy:n

Jaa

Loimaalainen kivenjalostuksen vahva edelläkävijä, satavuotias Loimaan Kivi Oy, on ostanut toisen loimaalaisen kivialan yrityksen, Luonnonkivi Palin Oy:n, koko osakekannan. Kauppa vahvistaa entisestään Loimaan Kiven asemaa Suomen ja Pohjoismaiden suurimpana graniittisten kivien toimittajana ja jalostajana. Kaupan myötä Loimaan Kivi -konsernilla liikevaihto tulee nousemaan 25 miljoonaan euroon ja konserni työllistää 110 henkilöä.

Loimaan Kivi -konsernilla on tuotantolaitokset Loimaalla ja Viitasaarella. Konsernin kuusi omaa louhimoa sijaitsevat Korpilahdella, Varpaisjärvellä ja Viitasaarella. Konsernin 12 omaa myymälää sijaitsevat Etelä-Suomen alueella ja vahva jälleenmyyntiverkosto kattaa koko Suomen. Tuotevalikoimaan kuuluvat rakennus-, hauta- ja sisustuskivet. Pohjoismaiden myynti tapahtuu Ruotsin myyntitoimiston kautta.

Luonnonkivi Palin on perustettu vuonna 1996 tukkuportaaksi, joka toimittaa ja myy tuotteitaan suoraan julkisiin projekteihin, keskittyen graniittisten ympäristökivituotteiden myyntiin. Tytäryhtiö Virossa palvelee Baltian asiakkaita.

“Kotimaisen sekä globaalin kysynnän kasvu luonnonkivituotteissa johtaa vääjäämättä siihen, että toimialamme yritysten pitää kasvaa koko Suomessa vastaamaan kansainvälisen kysynnän vaatimuksia, joten siksi yhteenliittymämme on paras ja luonnollisin vaihtoehto vastata haasteeseen”, Luonnonkivi Palin Oy:n toimitusjohtaja Ari Hannula tiivistää.

Kaupan yhteydessä Loimaan Kiven omistussuhteissa tapahtuu muutoksia. Jatkossa yrityksen omistavat Mikko Paljakka, Ari Hannula ja Risto Pelkonen. Uuden konsernin toimitusjohtajana toimii Mikko Paljakka. Paljakka vastaa konsernissa louhinnasta, tuotannosta ja hautakiviliiketoiminnasta. Ari Hannula vastaa konsernin rakennuskiviliiketoiminnasta.

”Tällä kaupalla saamme ehdottomasti leveämmät hartiat toimia kansainvälisesti luonnonkiven louhijana, jalostajana ja toimittajana. Asiakkaan näkökulmasta tuotevalikoimamme laajenee entisestään ja pystymme palvelemaan vielä kokonaisvaltaisemmin. Asemamme kivitoimittajana vahvistuu kaupan myötä kotimaassa sekä vientimarkkinoilla. Pystymme myös investoimaan ja kehittämään suomalaisen luonnonkiven markkina-asemaa ja tunnettavuutta entisestään”, Loimaan Kivi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paljakka sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Mikko Paljakka, CEO, p. 040 746 9370
mikko.paljakka@loimaankivi.fi

Ari Hannula, COO, p. 044 511 1637
ari.hannula@lkp.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Loimaan Kivi Oy
Loimaan Kivi Oy
Palininkatu 2
32200 LOIMAA

020 790 9200, kivi@loimaankivi.fihttps://www.loimaankivi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.