Nordic Live Productions Oy

Pohjoismaiden suurin ympärivuotinen kelluva sauna, merikylpylä ja ravintolakokemus avataan loppukesällä 2022 Vaasaan

Jaa
Pohjoismaiden suurin täysin kelluva, 1000-paikkainen Saunaravintola Meri avataan Vaasan loppukesästä 2022. Kyseessä on mittaluokaltaan alueen suurin matkailu- ja ravintola-alan toimialaan kohdentuva investointi vuosiin. Aikuisten Sauna & Spa, sekä huippukokki Hans Välimäen tähdittämä maailmanluokan ravintola täydentää Suomen trendikkäiden saunaravintoloiden valikoimaa.
Saunaravintola Meri ravintolan havainnekuva
Saunaravintola Meri ravintolan havainnekuva

Saunaravintola Meri eroaa Suomen muista vastaavista kohteista sillä, että se on kokonaan kelluva. Kelluvan saaren, saunan ja ravintolatoiminnan rakenteiden omistajana ja operaattorina toimii nuorten yrittäjien omistama Sisäsataman Terassi Oy.

Hankkeen rahoitus koostuu sekä yrittäjien pääomainvestoinneista, että suunnatusta joukkorahoituksesta. Hanke on saanut myös ELY-keskuksen myöntämän EU REACT-rahoituksen kautta tukea. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

– Olemme äärimmäisen innoissamme tästä seutua kansainväliselle markkinalle nostavasta vetovoimahankkeesta. Koronapandemian jälkeisen matkailun kulta-aikaan Vaasan seudulla on nyt todellinen matkailun lippulaiva ja ylpeyden aihe, sanoo Saunaravintola Meri toimitusjohtaja Tommi Mäki.

– Nyt vaasalaisille tarjoutuu myös mahdollisuus upeaan aikuisten spa- ja saunaelämykseen ympärivuotisesti, sillä olemme panostaneet hyvin paljon konseptissa nimenomaan elämyspuoleen saunojen sekä uima-altaiden myötä huipputasokkaan ravintolan lisäksi. Valitsimme nimen Meri, sillä haluamme kunnioittaa luonnonläheisyyttä ja alueen merellistä historiaa sekä merenkurkun Unescon maailmanperintöaluetta.

Ravintolan konseptoinnista ja menusta vastaa Suomen tunnetuin, Michelin-kokki Hans Välimäki.

– Innovatiivisesti meren päälle kirjaimellisesti rakennettu ravintola on sinällään jo nähtävyys, mutta rento, perinteisestä eurooppalaisesta keittiöstä ammentava ja klassista keittotaitoa edustava Meri tulee erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin sekä laatulihoihin, Välimäki kertoo.

Hankkeen toteutuksesta ja suunnittelusta on vastannut mm. Helsingin Allas Sea Poolin ja Kuopion saunaravintola Saanan suunnittelussa mukana ollut Bluet. Kelluvat rakenteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Pääurakoitsijana hankkeessa toimii vaasalainen Rennova Oy ja talotoimittajana toimii Varfer Oy. Arkkitehtina Arkkitehtitoimisto Bäckman & Dunseath. Talosuunnittelijana Jodec Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:
Tommi Mäki, toimitusjohtaja Saunaravintola Meri.
0504344888 / tommi@saunaravintolameri.fi

Kuvat

Saunaravintola Meri ravintolan havainnekuva
Saunaravintola Meri ravintolan havainnekuva
Lataa
Saunaravintola Meri sauna kuva
Saunaravintola Meri sauna kuva
Lataa
Saunaravintola Meri allas näkymä
Saunaravintola Meri allas näkymä
Lataa
Saunaravintola Meri ravintolan 2. kerros havainnekuva
Saunaravintola Meri ravintolan 2. kerros havainnekuva
Lataa
Saunaravintola Merin allas kuva illalla
Saunaravintola Merin allas kuva illalla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nordic Live Productions Oy
Pikkukatu 1
65100 Vaasa

info@nordiclive.fihttps://nordiclive.fi/

Saunaravintola Meri brändistä ovat vastanneet yhdessä Sisäsataman Terassi Oy, Nordic Live Productions Oy, Webaula Oy, The Story, Pienimäki Company, Bertills & Jung, Oksman Group, sekä Bäckman & Dunseath.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nordic Live Productions Oy

TIEDOTE: Lauri Tähkä Espoon Viinijuhliin - artistin ainoa kesän keikka Etelä-Suomessa14.2.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Espoon Viinijuhlat järjestetään tulevana kesänä 28.-29.7.2023 jo toista kertaa Haukilahden rannan satama-alueella. Festivaali on kiinnittänyt kotimaiseksi pääesiintyjäkseen Suomen suosituimpiin lauluntekijöihin kuuluvan Lauri Tähkän. Aiemmin festivaaliin on kiinnitetty brittiduo Hurts, Gasellit, Anna Puu, Olavi Uusivirta, Gettomasa, Scandinavian Music Group, Behm, Viivi, Ursus Factory sekä Arppa. Tapahtumaan odotetaan 12 000 kävijää kahden päivän aikana.

Gyllene Tider tekee paluun - ensi kesänä kaksi konserttia Suomessa15.12.2022 10:00:00 EET | Tiedote

“Sommartider” -hitistään tunnettu legendaarinen ruotsalaisyhtye Gyllene Tider tekee ensi vuonna paluun laajalla kesäkiertueellaan. Kiertue sisältää kaksi keikkaa Suomessa, joista ensimmäinen on Raasepori Festivalilla Tammisaaren Stallörinpuistossa 18.8.2023 ja toinen Vaasan Lemonsoft stadionilla 19.8.2023. Koko kiertue päättyy Vaasan suureen stadionkonserttiin, jossa nähdään myös Suomen suosituimpiin suomenruotsalaisyhtyeisiin kuuluva KAJ sekä “Allsång på Skansen” -sarjasta tuttu ruotsalainen laulaja Sanna Nielsen. Gyllene Tiderin Suomen konsertit järjestää tapahtumatuotantoyritys Nordic Live Productions Oy.

Maailman parhaaksi DJ:ksi valittu Tiësto Suomeen ensi kesänä12.12.2022 13:05:00 EET | Tiedote

Kansainvälisesti yksi tunnetuimmista elektronisen musiikin tähdistä, DJ Tiësto saapuu Suomeen ensi vuoden elokuussa 11.-12.8.2023 kahden eri festivaalin pääesiintyjäksi. Palkittu hollantilainen DJ ja tuottaja Tiësto on kiinnitetty Turun Kupittaanpuistossa järjestettävän Aura Festin sekä Seinäjoen OmaSp Stadionilla vietettävän Solar Sound Festivalin pääesiintyjäksi. Molempiin tapahtumiin on kiinnitetty lisäksi laaja kattaus kotimaan kuunnelluimpia artisteja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme