Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Pohjoismainen koulu toteutuu – toiminta alkaa syksyllä 2024

Jaa
Pohjoismainen koulu (Nordiska skolan) aloittaa toimintansa elokuussa 2024. Kaikki helsinkiläislapset ovat tervetulleita hakemaan paikkaa koulusta, äidinkielestä ja kotiosoitteesta riippumatta.
Pohjoismainen koulu aloittaa Yhtenäiskoulun yhteydessä Käpylässä.
Pohjoismainen koulu aloittaa Yhtenäiskoulun yhteydessä Käpylässä.

Pohjoismainen koulu on Suomessa ensimmäinen koulu, jonka opetuksessa painotetaan pohjoismaista yhteistyötä ja kulttuuria sekä pohjoismaisia kieliä.  

Toiminta alkaa Yhtenäiskoulun tiloissa Käpylässä. Pohjoismainen koulu tekee tiivistä yhteistyötä ruotsinkielisen Kottby lågstadieskolanin kanssa.  

Pohjoismaisen koulun myötä perustetaan kokonaan uusi luokka, johon kaikki helsinkiläiset oppilaat voivat hakea. Luokalla puolet opetuksesta on ruotsiksi ja puolet suomeksi. 

"Olen iloinen, että toiminnaltaan ainutlaatuinen Pohjoismainen koulu toteutuu! Koulu on erinomainen vaihtoehto perheille, joissa on suomen- ja ruotsinkielinen huoltaja. Kaikki helsinkiläiset lapset ovat tervetulleita hakemaan paikkaa ruotsi-suomi-luokasta, kielitaidosta riippumatta. Kaksikielisen luokan ensimmäiset oppilaat aloittavat elokuussa 2024”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas. 

Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, oppilaat valitaan arpomalla. 

Yhtenäiskoulun rehtori Sari Sola kertoo, että Pohjoismainen koulu tarjoaa Yhtenäiskoululle oivan mahdollisuuden kehittää uutta toimintakulttuuria, joka perustuu osallisuuteen, kestävään kehitykseen ja pohjoismaiseen yhteistyöhön. 

"Yhtenäiskoulussa näemme pohjoismaisuuden ja kaksikielisyyden vahvuutena. Kutsumme koko kouluyhteisön mukaan kehittämään Pohjoismaista koulua. Koulumme muutkin oppilaat tutustuvat pohjoismaisen painotuksen mukaisiin sisältöihin", hän sanoo. 

Yhtenäiskoulu toimii jatkossakin alueen suomenkielisten oppilaiden lähikouluna. Mikäli Yhtenäiskoulu on lapsen lähikoulu, lapsella on oikeus paikkaan suomenkielisessä luokassa. 

Lisätietoja:  

Outi Salo, perusopetusjohtaja, outi.salo@hel.fi, puh. 09 310 86274 

Niclas Grönholm, ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja, niclas.gronholm@hel.fi, puh. 09 310 86225 

Sari Sola, rehtori, Yhtenäiskoulu, sari.sola@hel.fi, puh. 09 310 82301 

 

Avainsanat

Kuvat

Pohjoismainen koulu aloittaa Yhtenäiskoulun yhteydessä Käpylässä.
Pohjoismainen koulu aloittaa Yhtenäiskoulun yhteydessä Käpylässä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uusi laadunarviointijärjestelmä Valssi tukee varhaiskasvatuksen kehittämistä1.6.2023 16:07:29 EEST | Tiedote

Valssi on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen, Karvin tuottama kansallinen varhaiskasvatuksen digitaalinen laadunarviointijärjestelmä, jolla voidaan arvioida varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Helsinki on päässyt etulinjassa kokeilemaan Valssia jo kevään aikana Karvin järjestämän pilotin myötä. Kevään pilotissa on Helsingissä ollut mukana kymmenen yksikköä sekä suomenkielisessä että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme