Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä – Hanasaaren ensimmäinen keittokirja julkaistaan maaliskuun lopussa

Jaa

Hanasaaren ensimmäinen keittokirja saapuu kirjakauppoihin 29. maaliskuuta. Kirja on nimeltään Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä, ja sen on kirjoittanut Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell yhteistyössä toimittaja Nina Weckströmin ja valokuvaaja Robert Lindströmin kanssa.

Kirjassa esitellään useita Hanasaaren Ravintola Platsin alku-, pää- ja jälkiruokia. Lisäksi se tarjoaa kiehtovan katsauksen Hanasaaren arkeen ja työhön kulissien takana: kalastaja tuo päivän saaliin, kokki on luonut Hanasaaren oman oluen ja lihantuottaja työskentelee ekologisemman tulevaisuuden puolesta.

”Tuntuu todella jännittävältä. Olemme tehneet töitä keittokirjan parissa koko vuoden 2020. On aivan erityinen tunne saada valmis, painettu kirja käsiinsä”, toteaa Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell.  

Resepteistä vastaa Lukas Hemnell, ja niissä yhdistyvät klassiset suomalaiset ja ruotsalaiset ruokalajit ja moderni ote. Raaka-aineet ovat kaiken lähtökohta.

”Olen itse kasvanut saaristossa ja minun inspiraationi ja ruokafilosofiani perustuvat pitkälti siihen, mitä lähialueiden meri, metsät ja niityt tarjoavat”, Hemnell kertoo.

Keittokirjan muista teksteistä vastaa ruokaintoilija Nina Weckström, joka on aiemmin toiminut Hufvudstadsbladetin toimittajana.  

”Kirjan tekeminen on ollut erittäin kiinnostava ja inspiroiva projekti. Kyse on gastronomiasta, niin hyvästä ruoasta, että sen syömistä ei millään haluaisi lopettaa. Kaikki ruokalajit eivät ole aivan helpoimmasta päästä, mutta reseptien ensisijainen tarkoitus onkin inspiroida, eikä niitä välttämättä tarvitse noudattaa aivan pilkulleen”, Nina Weckström huomauttaa.

Weckströmin mukaan kirja ilahduttaa kaikkia hyvän ruoan ja kauniiden kuvien ystäviä.

”Kokonaisuus on upea. Kappale Hanasaarta mahtavan ruoan ja nautinnollisten kuvien muodossa”, hän jatkaa.  

Valokuvaaja Robert Lindström kuvaa kirjaprojektia nautinnolliseksi.

”Saimme toteuttaa itseämme ja tuoda vapaasti esiin ideoita ja ajatuksia erilaisista kuvakulmista. Oli ilo käydä töihin”, hän sanoo.

Robert Lindströmin kuvausfilosofia ja Lukas Hemnellin ajatukset ruoasta ovat samankaltaisia. Molemmat painottavat puhtautta ja luonnollisuutta, Robert kuvissa, Lukas mauissa.

”Oma filosofiani on aina ollut, että valokuvien pitäisi näyttää mahdollisimman luonnollisilta. Se vaatii huolellista ennakointia: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, Lindström sanoo.

Kirjan julkaisu ”cookalong”-tilaisuudessa 1. huhtikuuta

Pandemian vuoksi lehdistötilaisuutta ei järjestetä, mutta Lukasta ja kirjan muuta tekijäryhmää on mahdollista haastatella erikseen. Lukas myös tarjoaa maistiaisia keittiöstään.

1. huhtikuuta kello 18 järjestetään myös cookalong-tilaisuus suorana netissä. Lukas ja ravitsemustieteilijä ja ruokakirjailija Tara Junker esittelevät yhden keittokirjan pääruoista (lammasta) ja yhden jälkiruoan (moderni versio mämmistä). Ajatuksena on, että katsojat pääsevät seuraamaan Lukaksen ja Taran ruoanlaittoa ja valmistamaan saman ruokalajin itse kotona samaan aikaan. 

Seuraa suoraa lähetystä Facebookissa: www.facebook.com/events/1170954813357320

---

Keittokirjan nimi: Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä

Mukana: Hanasaaren keittiömestari Lukas Hemnell (reseptit), Nina Weckström (teksti) ja Robert Lindström (kuvat). Ruotsinkielisen painoksen kustantaja Förlaget, suomenkielisen painoksen kustantaja Teos. Kirja on myynnissä Hanasaaressa, kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa. 

Rakenne: 184 sivua, sidottu

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh.: +358 40 767 7373.

Lue lisää kirjasta: www.hanaholmen.fi/kokoushotelli/ravintolat/hanasaaren-keittokirja/ 

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Hanasaaren keittokirja on valokuvaaja Robert Lindströmin, keittiömestari Lukas Hemnellin ja kirjailija Nina Weckströmin yhteistyön tulos.
Hanasaaren keittokirja on valokuvaaja Robert Lindströmin, keittiömestari Lukas Hemnellin ja kirjailija Nina Weckströmin yhteistyön tulos.
Lataa
Hummerikeitto, resepti keittokirjasta
Hummerikeitto, resepti keittokirjasta
Lataa
Olen itse kasvanut saaristossa ja minun inspiraationi ja ruokafilosofiani perustuvat pitkälti siihen, mitä lähialueiden meri, metsät ja niityt tarjoavat, Lukas Hemnell kertoo.
Olen itse kasvanut saaristossa ja minun inspiraationi ja ruokafilosofiani perustuvat pitkälti siihen, mitä lähialueiden meri, metsät ja niityt tarjoavat, Lukas Hemnell kertoo.
Lataa
Kirjan reseptit ja tekstit ovat Lukas Hemnellin ja Nina Weckströmin käsialaa.
Kirjan reseptit ja tekstit ovat Lukas Hemnellin ja Nina Weckströmin käsialaa.
Lataa
Valokuva: Robert Lindström
Valokuva: Robert Lindström
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme