Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Pohjoismaista valokuvataidetta Hanasaaressa

Jaa

Helsinki Photo Festival levittäytyy eri puolille pääkaupunkiseutua 7. heinäkuuta alkaen. Hanasaaren Taidepuistossa pohjoismainen yhteisnäyttely Nordic Village esittelee lahjakkaita nuoria valokuvaajia Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Islannista ja Virosta.

Carl-Mikael Ström
Carl-Mikael Ström

Nordic Village -yhteisnäyttelyn teema on tänä vuonna Believe, usko. Pohjoismaisista valokuvaajista ja kuraattoreista koostuva tuomaristo on valinnut yhteisnäyttelyyn osallistuvat valokuvaajat.

”Vierailijat voivat rauhassa tutustua teoksiin eri puolilla Taidepuistoa, joka on yleisölle aina avoinna”, kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Tiinaliisa Granholm.

Osana HelPhoto-festivaalia Hanasaaren Galleriassa nähdään myös ruotsalaisen Carl-Mikael Strömin yksityisnäyttely, jonka on kuratoinut Helsinki Photo Festivalin taiteellinen johtaja Rafael Rybczynski.

”Carl-Mikael Strömin teokset ovat – samalla kun eivät ole – valokuvia. Erilaisia tekniikoita yhdistämällä hän antaa valokuvilleen uusia ulottuvuuksia ja luo niistä uniikkeja taideteoksia”, sanoo Rybczynski.

Näyttelyt ovat esillä Hanasaaressa 2. lokakuuta 2022 asti ja niihin voi tutustua ilmaiseksi.

Pohjoismaisen valokuvataiteen katselmus huipentuu Hanasaaressa 9.9.2022 järjestettävään seminaariin, johon osallistuu taiteilijoita, galleristeja, valokuvauksen opettajia, toimittajia ja kirjankustantajia eri puolilta Pohjolaa.

Hanasaaren taide

Hanasaaren kokoelmaan kuulu noin 300 taideteosta. Suurin osa taiteesta on hankittu jo ennen vuotta 1975, jolloin Hanasaaren kulttuurikeskus vihittiin käyttöön.

Viimeaikaisia teoshankintoja ovat mm. Susanne Gottbergin ja Markus Kåhren Taidekäytävä sekä Islannin valtion virallinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle, kuvanveistäjä Hreinn Friðfinnssonin lasiveistos.

Taidepuistossa on teoksia menestyneiltä pohjoismaisilta taiteilijoilta, mukana mm. tanskalainen Jeppe Hein, ruotsalainen Anna Uddenberg, norjalainen Børre Sæthre ja suomalainen Kaarina Kaikkonen.

Lisätietoa Hanasaaren taidekokoelmasta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus-2/taide-ja-kulttuuri/hanasaaren-taide/hanasaaren-taidekokoelma/

Helsinki Photo Festival: https://helsinkiphotofestival.com/

Lisätiedot: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard@hanaholmen.fi, tel. +358 40 767 737

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Carl-Mikael Ström
Carl-Mikael Ström
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme