Teatro Productions OyTeatro Productions Oy

Pohjoismaisten barokkiorkestereiden yhteishanke käynnistyy korkein tavoittein

Jaa

Nordic Baroque Scene (NBS) on neljän pohjoismaisen barokkiorkesterin käynnistämä yhteishanke, johon osallistuvat Barokkanerna Norjasta, Concerto Copenhagen (CoCo) Tanskasta, Drottningholms Barockensemble (DBE) Ruotsista sekä Suomalainen Barokkiorkesteri (FiBO) Suomesta. Hankkeen tavoitteena on kehittää Pohjoismaista barokkimusiikkikenttää pitkällä tähtäimellä mm. verkostoitumisen, rahoituspohjan, yleisötyön, työllistymismahdollisuuksien ja resurssien saralla. Hankkeen projektien pääkoordinaattorina toimii suomalainen tuotantoyhtiö Teatro Productions.

Tähtäimessä Pohjoismaisten barokkiorkestereiden toimintojen vahvistaminen

Ajatus pohjoismaisesta yhteistyöhankkeesta syntyi Suomalaisen barokkiorkesterin vuonna 2019 menestyksekkäästi vetämän Viking Baroque -projektin myötä, jossa sadat lapset musisoivat yhdessä pohjoismaisten barokkiorkestereiden ammattimuusikoiden kanssa. Orkesterit nauttivat yhteistyön avaamista mahdollisuuksista ja myöhemmin kokoontuivat pohtimaan jatkoyhteistyön muotoja. Mahdollisuudet kehittää vanhan musiikin kenttää, rahoituspohjan laajentamisen tarve sekä ideoinnin, kokemusten ja ammattitaidon jakamisen kautta syntynyt kokemus synergiaeduista johtivat lopulta yhteishankkeen perustamiseen. 
“Vanhan musiikin yhtyeiden myötävaikutus klassisen musiikkikentän innovatiivisuuteen ja kehittymiseen on ollut merkittävää”, sanoo Suomalaisen barokkiorkesterin toiminnanjohtaja ja NBS-hankkeen puheenjohtaja Laura Kajander.

Hankkeen omistajia ovat sen neljä pohjoismaista orkesteria, ja hanke toimii ja näkyy nimellä Nordic Baroque Scene (NBS). Orkesterit ovat keskenään tasavertaisessa asemassa ja hanke toteutetaan organisaatiomallilla, jossa hankkeen pääkoordinaattorina ja tuottajana toimii orkestereiden ulkopuolinen taho. Yhteistyöhankkeen vetäjäksi ja tuotantoalustaksi orkesterit ovat valinneet suomalaisen tuotantoyhtiö Teatro Productionsin, jolla on kokemusta paitsi ooppera- ja monitaiteellisten produktioiden menestyksekkäästä tuottamisesta, myös hanketta hyödyttävän ammattitaidon omaava henkilökunta, vahva kumppaniverkosto, sekä halu tarjota yleishyödyllisille hankkeille ja projekteille toimintaympäristö.

Hankkeen alkurahoitus Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta

Nordic Baroque Scene -hankkeen käynnistämisen on mahdollistanut Pohjoismaisen kulttuurirahaston hankkeelle myöntämä alkurahoitus. Pohjoismaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää uudistuvaa ja dynaamista taide- ja kulttuurielämää etenkin Pohjoismaiden alueella. Apurahan myöntöpäätöksessään rahasto kuvaa NBS-hanketta ”..ammattimaisesti johdetuksi hankkeeksi, jolla on korkeaa pohjoismaista merkitystä ja erinomaiset edellytykset yltää tavoitteisiinsa. Erityisesti suunnitelmat yhteistyöstä ja verkostoitumisen ovat aiheellisia ja niiden prosessit tarkasti määritelty. Hankkeen osapuolet edustavat useita Pohjoismaita ja oman alansa huippuammattilaisia.”

NBS-hankkeen yhteistyöorkesterit ovat tehneet konserttivaihtoa ja yhteisiä kamarimusiikkiprojekteja. NBS-hankkeen myötä orkesterit haluavat toteuttaa korkealuokkaisia projekteja myös yhteistyössä muiden klassisen kentän toimijoiden ja instituutioiden kanssa. Tulevista projekteista mainittakoon kansainvälinen barokkilaulukilpailu, sekä eri Pohjoismaissa ja Euroopassa kiertävä oopperaproduktio. Lisätietoa NBS-hankkeesta ja sen yhteistyöorkestereista on luettavissa hankkeen 12.4. avautuvilta nettisivuilta osoitteessa www.nordicbaroque.com.

Haastattelupyynnöt ja yhteydenotot

Kaisa Näreranta

Teatro Productions Oy

+358 50 584 487 / kaisa@teatro.fi


Laura Kajander

Suomalainen barokkiorkesteri

+358 40 821 0651 / laura.kajander@fibo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Teatro Productions Oy
Teatro Productions Oy

HELSINKI

kaisa@teatro.fihttps://teatro.fi/

Teatro Productions Oy tekee merkittävää työtä suomalaisen oopperataiteen ja klassisen musiikin esittävän taidekentän elinvoimaistamiseksi, kansainvälistämiseksi ja saavuttamiseksi mm. digitaalisia alustoja hyödyntäen. Vuonna 2014 perustettu tuotantoyhtiö keskittyy erityisesti klassisen musiikin tuotantoihin  toteuttaen sekä tapahtumia ja esityksiä, että mediatuotantoja niin omina tuotantoinaan, kuin yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Teatron toiminta on ympärivuotista ja se on kasvanut yksittäisten oopperaproduktioiden toteuttamisesta koko kulttuurin kenttää palvelevaksi tuotantopalvelutoimijaksi, jonka laaja-alaista tuotanto-osaamista halutaan hyödyntää erilaisissa projekteissa ja hankkeissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teatro Productions Oy

Nordic baroque orchestras head for a collaboration project with high aims12.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Nordic Baroque Scene (NBS) is a new collaboration platform for four Nordic baroque orchestras from Denmark, Finland, Norway and Sweden. Barokkanerne, Concerto Copenhagen (CoCo), Drottningholm Baroque Ensemble (DBE) and Finnish Baroque Orchestra (FiBO) have come together to strengthen the Nordic baroque scene with aims to develop a new and long-lasting collaboration on several areas, such as networking, financing, audience development, working possibilities and resources. The main projects are coordinated by the Finnish production company Teatro Productions.

A documentary film about the 75 year old composer Kari Tikka will be finalized with crowdfunding25.3.2021 08:00:00 EET | Press release

The film “Taivas ja Helvetti'' (Heaven and Hell”), directed by Riitta Rask and scheduled for release in 2021, is a biography documentary following the completion process of the opera “Love Is Strong As Death” by the legendary composer and conductor Kari Tikka. It is also a story of coping with a cancer diagnosis, and a review of Tikka’s 55-year long career as an artist. Now the film is being finalized with crowdfunding, and it’s produced by Teatro Productions.

Henkilödokumentti 75-vuotta täyttävästä oopperasäveltäjä Kari Tikasta viimeistellään joukkorahoituksella25.3.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Vuonna 2021 julkaistava Riitta Raskin ohjaama dokumenttielokuva TAIVAS JA HELVETTI käsittelee legendaarisen kapellimestari ja säveltäjä Kari Tikan 55-vuotisen taiteilijauran vaiheita, sekä seuraa hänen viimeisimmän oopperansa ”Rakkaus on väkevä kuin kuolema” valmistumista koronakriisin ja syöpähoitojen keskellä. Nyt elokuva viimeistellään joukkorahoituksen voimalla. Dokumentin tuottaa Teatro Productions.

Uusi suomalainen ooppera saa kantaesityksensä Helsingin Aleksanterin teatterissa torstaina 8.10.2020 klo 19.00. Kari Tikan Rakkaus on väkevä kuin kuolema nousee lavalle liki 200 hengen suurtuotantona.6.10.2020 10:14:01 EEST | Tiedote

Koronatilanteen vuoksi huhtikuulta lokakuulle siirtynyt Kari Tikan ooppera Rakkaus on väkevä kuin kuolema -ooppera saa vihdoin ensi-iltansa Aleksanterin teatterissa torstaina 8.10.2020 klo 19.00. Muut esitykset ovat samalla viikolla, pe 9.10., la 10.10. ja su 11.10. Ammattituotanto on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Ammattioppilaitos Omnian kanssa. Oopperan tuottaa Teatro Productions, joka toteuttaa myös esityksen livestriimauksen.

Kesäkonserttisarja Musiikkitalosta käynnistää klassisen musiikin striimituotannot uudella LiveStage-alustalla. Helsingin juhlaviikkojen peruuntuminen vaikuttaa elokuun tuotantojen toteutumiseen.22.5.2020 12:32:54 EEST | Tiedote

Klassisen musiikin konserttikysyntään vastataan nyt striimattujen kesäkonserttien sarjalla. Musiikkitalosta ilman yleisöä toteutettavat konsertit striimataan suorina lähetyksinä uudelle, erityisesti klassisen musiikin tuotantoihin keskittyvälle LiveStage.fi-sivustolle. Konsertit tuottaa Teatro Productions ja niissä kuullaan nuoria huippulaulajia. Helsingin juhlaviikkojen peruuntuminen siirtää ainakin Kaija Saariahon La Passion de Simone -oratorion esitykset vuodelle 2021. Waltteri Torikan ja Jorma Uotisen BACH -konsertti mahdollisesti striimataan.

Kaija Saariahon ja La Chambre aux échos’n pääsiäiseltä peruuntunut La Passion de Simone nähdään Musiikkitalossa elokuun lopussa3.4.2020 13:22:47 EEST | Tiedote

Mediatiedote 3.4.2020. Kaija Saariahon ja pariisilaislähtöisen musiikkiteatteriryhmän La Chambre aux échos’n näyttämöllinen oratorio La Passion de Simone siirtyy koronapandemian vuoksi pääsiäiseltä osaksi ensi kesän Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. La Passion de Simonen esitykset nähdään Helsingin Musiikkitalossa 30.-31. elokuuta. Lipunmyynti uusiin esityksiin on käynnissä ja huhtikuun esityksiin ostetut liput käyvät uusille päivämäärillä sellaisenaan (su 12.4. -> su 30.8. ja ma 13.4. -> ma 31.8.). Jos uusi ajankohta ei sovi, Ticketmaster palauttaa lipun hinnan lipun ostajalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme