Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pohjolankadulla hoidetaan lehmuskujannetta

Jaa

Pohjolankadulla Käpylässä leikataan vanhoja lehmuksia marraskuun aikana. Lehmuskujanteen puista poistetaan oksia, jotka ovat kuivia tai kurottavat liian lähelle raitiotien virtajohtimia. Muutaman huonokuntoisen puun latvusta joudutaan pienentämään enemmän, mutta yhtään puuta ei näillä näkymin tarvitse uusia kokonaan.

Työ tehdään nostolavaa apuna käyttäen, ja työstä saattaa aiheutua lyhytaikaista häiriötä liikenteelle. Työt käynnistyvät 11. marraskuuta alkavalla viikolla.

Pohjolankadun lehmuskujanne on yksi Helsingin hienoimmista, sillä siinä kasvaa useita eri lehmuslajeja, kuten metsälehmuksia, kriminlehmuksia, isolehtilehmuksia ja muualla Helsingissä harvinaisia Berliininlehmuksia.

Pohjolankadun lehmuskujanne on istutettu pian Puu-Käpylän rakentamisen jälkeen 1920-luvulla, eli kujanne on lähes satavuotias. Kujannetta on jouduttu paikkaamaan vuosikymmenten kuluessa, mutta pääosa lehmuksista on 20-luvulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Raisio
puuasiantuntija
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 050 539 6208
juha.raisio@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.9.202017.9.2020 16:35:53 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.9.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 1.10.2020.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 15.9.202015.9.2020 20:52:15 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 15.9.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme