Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen sosiaali- ja terveyskeskusten kehittäminen etenee, näkemyksiä kerätään laajasti

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti lähettää lausuntokierrokselle suunnitelmaluonnoksen alueen tarpeenmukaisten sosiaali- ja terveyskeskusten määrittelystä ja määrästä vuosille 2023–2025. Tarpeenmukaisten sote-keskusten kehittäminen on yksi Pohteen sote-järjestämissuunnitelman toimenpiteistä.

Asukkaat, hyvinvointialueen henkilöstö ja eri sidosryhmät voivat tutustua suunnitelmaluonnokseen hyvinvointialueen verkkosivuilla ja kertoa siitä näkemyksensä 19.4.–17.5. aikana. Luonnoksesta voi antaa virallisen lausunnon tai sitä voi kommentoida sähköisessä kyselyssä Pohteen verkkosivuilla.

- Aluevaltuusto on linjannut, että jokaisessa kunnassa on sote-keskus, ja tämä on ollut lähtökohtana kehittämistyölle. Tavoitteenamme on, että sote-keskusten verkosto sovittaa yhteen asiakkaiden palvelut. Lisäksi tavoite on, että alueemme sosiaali- ja terveyskeskukset ovat tarpeenmukaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että palveluja tarjotaan joustavasti väestön palvelutarpeet, ikärakenne, etäisyydet ja luontaiset asiointisuunnat sekä alueelliset erityispiirteet huomioiden, kertoo Pohteen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto.

Nyt lausunnoille lähtenyt suunnitelmaluonnos sisältää esityksen tarpeenmukaisten sote-keskusten määrittelystä ja määrästä vuosille 2023–2025. Lisäksi se kuvaa lähtökohtia ja periaatteita sote-keskusten palveluille. Tällaisia ovat esimerkiksi sote-keskusten palveluvalikoima, digitaalisten palveluiden hyödyntäminen sekä lähtökohtia palvelumuodoille ja niiden aukioloajoille. Suunnitelmaluonnos sisältää myös määrittelyn alueen sosiaali- ja terveyskeskusten toimipisteistä sekä taustatietoja.

- Pohjois-Pohjanmaalla sote-keskusten palveluita on järjestetty aiemmin hyvin erilaisin tavoin. Sote-keskusten toimintamallilla haluamme yhteensovittaa sosiaali- ja terveyspalvelut asiakkaiden tarpeet ja alueelliset erityispiirteet huomioiden. Lausuntoluonnoksessa on kuvattu väestön palvelutarpeiden ja etäisyyksien lisäksi myös henkilöstön saatavuuteen, sote-keskusten tämänhetkisiin tiloihin sekä asiakas- ja potilastietojärjestelmiin liittyvää tilannetta tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Myös nämä asiat on huomioitava kehitystyössä. Toivottavasti saamme luonnoksesta laajasti näkemyksiä jatkokehittämisen pohjaksi, jatkaa Kirsti Ylitalo-Katajisto.

Tarpeenmukaisten sote-keskusten suunnitelmaluonnokseen voi tutustua hyvinvointialueen verkkosivuilla. Sivulle on avattu myös sähköinen kysely, jonka kautta luonnosta on mahdollisuus kommentoida. Lisäksi luonnoksesta voi jättää virallisen lausunnon hyvinvointialueen kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo@pohde.fi.

Suunnitelmaluonnokseen liittyen järjestetään myös erilaisia info- ja keskustelutilaisuuksia asukkaille, henkilöstölle ja eri sidosryhmille, kuten yrittäjille, kuntien edustajille ja eri toimielimille. Tilaisuuksista viestitään Pohteen eri kanavissa. Avoimet, asukkaiden ja järjestöjen yhteiset info-tilaisuudet järjestetään Teams-yhteydellä 27.4. klo 17 - 18.30 ja 9.5. klo 17 - 18.30. Tapahtumiin pääsee osallistumaan Pohteen tapahtumakalenterin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme