Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen tilintarkastusyhteisöksi valittiin KPMG Oy Ab

Jaa
Aluevaltuusto valitsi 30.1.2023 tarkastuslautakunnan esityksestä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ja sen tytäryhteisöjen tilintarkastusyhteisöksi KPMG Oy Ab:n. Vastuunalaisena tilintarkastajana toimii JHT, KHT Katri Hokkanen.

Hyvinvointialueen konserniin kuuluu kolme kiinteistöyhtiötä, Oulun Keskuspesula Oy, Esko System Oy, Docta Oy, Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta, Pohjois-Suomen Terveydenhuollon Tukisäätiö sekä hyvinvointiyhtymä NordLab.

– Tarkastuslautakunnan kanssa mietimme palveluhankinnan laatukriteerit ajatellen erityisesti Pohteen kokoa. Kaiken kaikkiaan erilaisia laatukriteereitä määriteltiin yli 30. Organisaation suuruusluokasta kertoo kahden miljardin euron toimintakulujen taso sekä noin 18 400 työntekijän määrä. Tämä asettaa tilintarkastuspalvelun toteuttamiselle omat vaatimuksensa, tarkastusjohtaja Tarja Lempeä kertoo.

Tarkastuslautakunta kilpailutti tilintarkastuspalvelun hyvinvointialueelle ja sen tytäryhteisöille tilikausille 2023–2026. Palveluhankintaan sisältyy optiot tilikausille 2027 ja 2028. Kilpailutuksessa tarjouksen jättivät BDO Audiator Oy ja KPMG Oy Ab, joista KPMG:n tarjous oli edullisempi. Voittaneen tarjouksen vertailuhinta oli 463 400 euroa kuudelle vuodelle laskettuna.

– Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on merkittävä toiminnallinen ja taloudellinen kokonaisuus Pohjois-Suomessa ja olemme KPMG:n kokeneiden asiantuntijoiden kanssa erittäin innostuneita yhteistyöstä koko hyvinvointialuekonsernissa, kommentoi vastuunalainen tilintarkastaja Katri Hokkanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme