Espoon kaupunki - Esbo stad

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt käyttöön Tiistilän ja Mainingin kouluissa

Jaa

Päätös Tiistilän ja Mainingin koulun kokonaisten vuosiluokkien poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä tehtiin opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan ylimääräisessä kokouksessa 9.9.

Tiistilän koulun vuosiluokkien 7-10 oppilaat opiskelevat 15.9.2020 asti ja Mainingin koulun vuosiluokkien 7-9 oppilaat opiskelevat 18.9.2020 asti poikkeuksellisin opetusjärjestelyin eli esimerkiksi etäyhteyksiä hyödyntäen. Erityisen tuen oppilaiden, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaiden ja valmistavan opetuksen oppilaiden sekä vuosiluokkien 1-6 opetus jatkuu kummallakin koululla lähiopetuksena.

Tiistilän ja Mainingin koulun tiloissa on ollut yhteensä 9 koronavirustartunnan saanutta henkilöä. Tartunnoista 6 on varmistettu olevan peräisin muualta kuin koulusta, kolmen osalta tartuntalähde saattaa olla yhteydessä kouluun. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti yhteistyössä tartuntatautiviranomaisen kanssa siirtää osan koulujen oppilaista poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Päätös perustuu väliaikaiseen perusopetuslain muutokseen, jonka perusteella opetuksessa voidaan siirtyä perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin.

“Ratkaisun myötä kouluille saadaan lisää väljyyttä ja turvataan kaikkien oppilaiden opetuksen jatkuminen. Lähtökohtaisesti opetus järjestetään edelleen lähiopetuksena”, toteaa Espoon kaupungin sivistystoimenjohtaja Harri Rinta-aho.

Koulut lähettävät tarkemmat tiedot opetusjärjestelyistä huoltajille Wilmassa. Huoltajat saavat koululta tiedon myös oppilaiden lounaspaketista.

Kaupungissa koulujen tilannetta seurataan edelleen tarkasti. Perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä päättää opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta tai Svenska rum -lautakunta yhteistyössä tartuntatautiviranomaisten kanssa. Yksittäisille oppilaille voidaan edelleen virkamiespäätöksenä myöntää erityiset opetusjärjestelyt kotikaranteenimääräyksen tai riskiryhmään kuulumisen vuoksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Rinta-aho, sivistystoimen johtaja, puh. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme